Vyrazte na kolo! Labská stezka letos opět nabídne cykloprůvodce
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Výlety

Roudnicko - Labská stezka patří mezi nejzajímavější evropské cyklotrasy. V letošním roce opět nabídne průvodce s aktuálními informacemi a tipy na cestu. Publikace bude dostupná i v roudnickém informačním centru.

Labská stezka je TOP evropskou dálkovou cyklotrasou a je jednoznačně jednou z nejkrásnějších a nejoblíbenějších říčních stezek v Evropě. Včetně odbočky do Prahy nabízí stezka téměř 1.300 kilometrů jedinečného spojení historie, architektury a přírody. Vede atraktivním prostředím koridoru řeky Labe od pramene v Krkonoších až k Severnímu moři u německého Cuxhavenu. Průvodce v novém designu a s přehlednějšími mapami představí nejen vlastní trasu, ale nabízí i široký výběr ubytovatelů a služeb pro cyklisty podél celé Labské stezky, jejíž českou část koordinuje Nadace Partnerství.

„Labská stezka je pro Roudnici z pohledu turistického ruchu zcela zásadní. Cykloturistice jsme maximálně otevřeni. V uplynulém roce jsme i s touto myšlenkou zahájili provoz zcela nového informačního centra a do budoucna plánujeme i další investice. Z finální podoby publikace i celé akce jsem si odnesl jen ty nejlepší dojmy. Věřím, že bude praktickým průvodcem nejen pro turisty k nám přijíždějící, ale i místní, které motivuje k využití této trasy,“ řekl místostarosta Jiří Řezníček. Ten se včera jako host na pražském veletrhu Holiday World zúčastnil slavnostního křtu Oficiálního cykloprůvodce Labská stezka 2019.

Ústecký kraj pro letošní rok chystá investice do cyklostezky přímo v blízkosti města. Po letech tak má dojít k jejímu dokončení.

„Ústecký kraj je na svém území majoritním investorem výstavby Labské stezky. V letošním roce začne budovat poslední etapy výstavby: úseky Dobříň – Račice, Račice – Hněvice a Třeboutice – Nučnice a dovrší tak letitou investiční práci na tomto turistickém fenoménu,“ řekl k Labské stezce náměstek hejtmana Ústeckého kraje Zdeněk Matouš.

Průvodce bude po celý rok zdarma k dispozici na všech velkých veletrzích cyklistiky a cestovního ruchu po celé Evropě, v informačních centrech podél Labe a zařízeních s certifikací Cyklisté vítáni podél trasy. Objednat tištěnou verzi brožury je možné přes oficiální web stezky www.labska-stezka.cz, kde je k dispozici i v elektronické podobě. Cykloprůvodce Labská stezka 2019 je opět součástí ediční řady agentury CzechTourism.

Více informací naleznete na www.labska-stezka.cz.

zdroj: www.nadacepartnerstvi.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru