Nenechte si ujít výstavu kostýmů z filmů Zdeňka Trošky na zámku v Jimlíně
Foto: Olga Markuzziová
Výlety

Jimlín - Hledáte tip na zajímavý výlet s vašimi dětmi? Určitě si nenechte ujít výstavu, která právě teď probíhá na zámku v Jimlíně. V prostorách Nového hradu můžete spatřit filmové kostýmy z pohádek Zdeňka Trošky Princezna ze mlejna, O princezně Jasněnce a létajícím ševci, Z pekla štěstí a Nejkrásnější pohádka.

A nejen to, uvidíte zde i rekvizity, které byly v pohádkách použity, třeba celou světničku, kde žila Eliška s mlynářem, prostřený stůl v chýši čarodějnice a Černavy, či Jírova křídla. Dozvíte se zde i spoustu zajímavostí o pohádkách, kde se točily nebo vzpomínky hlavních představitelů na natáčení a spoustu dalšího.

2607jimlin2

Foto: Olga Markuzziová

Výstava zaujme jak dospělé, tak děti. Nachází se v krásných prostorách Nového hradu a bude k vidění až do 3. září. Vstupné je 60 a 40 korun. Po prohlídce se můžete občerstvit v krčmě na 1. nádvoří, kde mají kromě rychlého občerstvení, nápojů a sladkostí, každý den i čerstvou polévku a minimálně jedno hotové jídlo. Kdyby vás přepadla únava, poskytují zde i ubytování, přespíte tu jako zámečtí páni ve stylově zařízených pokojích.

2607jimlin3

Foto: Olga Markuzziová


Nový hrad se nachází na návrší ve východní části obce Jimlín v okrese Louny, je vzdálen od Loun jen 6 km. Kromě této výstavy, nabízí ještě spoustu dalších zážitků. Zámek je i příjemným místem pro procházku či posezení, je přístupný i vozíčkářům či starším lidem. U zámku je i dostatek bezplatných parkovacích míst. Více se dozvíte na www.zameknovyhrad.cz.

2607jimlin4

Foto: Olga Markuzziová

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru