O víkendu můžete vyrazit na mašinky. Železniční depozitář v Chomutově zahajuje sezónu
Zdroj: Železniční depozitář v Chomutově
Výlety

Chomutov - Největší státem spravovaná sbírka kolejových vozidel zahajuje další návštěvnickou sezónu. Od soboty 30. března se otevírá Železniční depozitář Národního technického muzea v Chomutově, kde si můžete prohlédnout 100 různých mašinek a dalších kolejových vozidel. 

K vidění jsou tady vozy různých typů - od parní lokomotivy vyrobené v roce 1870 až po vozidla o celé století novějších. Dále lokomotivy bývalých ČSD, salonní, osobní i motorové vozy, elektrické a motorové lokomotivy, historické drezíny, ale i vozidla teprve nedávno vyřazená z provozu u Českých drah. 

Na zahájení sezóny budou připravené také projížďky parním motorovým vozem Komarek. Ve 14.00 hodin pojede z depozitáře do Černovic a zpět (návrat ve 14.40) a poté bude do 16.00 hodiny vozit zájemce v areálu depozitáře. Cena vstupenky pro jízdu do Černovic činí 100 korun, za svezení v areálu depozitáře se platí 20 korun.

Železniční depozitář Národního technického muzea se nachází v areálu bývalého lokomotivního depa Českých drah v Chomutově. Přístupová cesta je značena z Černovické ulice z prostoru nákupního centra Globus (směr Karlovy Vary). Depozitář je otevřený je od čtvrtka do neděle a o státních svátcích od 9.00 do 17.00 hodin. Vstupné je 110 korun na osobu, snížené 70 korun a rodinné 270 korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru