FOTO/VIDEO: Znáte tuhle rozhlednu s výhledem na Krušné hory i uhelnou pánev? Leží kousek od frekventované silnice
Rozhledna na Skřivánčím vrchu. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Málkov – Přemýšlíte, kam si udělat výlet? Možná ji znáte jenom z letmého pohledu z auta. Rozhledna na Skřivánčím vrchu v Málkově na Chomutovsku leží totiž jen kousek nad silnicí spojující Ústecký a Karlovarský kraj.

Výšlap na rozhlednu není nijak náročný. Své auto můžete nechat na parkovišti pod kopcem u domova důchodců, zastavit se dá i u rozcestí přímo k rozhledně. Čeká vás maximálně čtvrt hodinka pěšky po cestě.

U rozhledny je turistické odpočívadlo, kde si můžete třeba uspořádat piknik. Nahoru vede 87 schodů. Z výšky uvidíte Krušné hory, obec Málkov přímo pod vámi, můžete pozorovat provoz na silnici I/13, dohlédnete také k elektrárně Prunéřov i do uhelné pánve ještě před rekultivací.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=oxd0LWt85Yc

Kde ji najdete

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru