Už jste byli na tomto zámku? Leží v centru města a navštěvuje ho stále více lidí
Zámek Valdštejnů v Litvínově. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Litvínov - Město Litvínov otevřelo brány svého zámku veřejnosti poprvé 14. února 2016 slavnostním Dnem sv. Valentýna. Od té doby v něm úsek propagace města pořádá dlouhodobé i krátkodobé výstavy, vernisáže, různá setkání, koncerty i dílničky pro tvořivé děti a jejich rodiče. Návštěvnost každoročně stoupá.

"Zatímco v roce 2016 si cestu do zámku našlo 3627 návštěvníků, v roce 2019 to bylo již 8365 platících návštěvníků. Počet neplatících návštěvníků se pohybuje řádově kolem 2 tisíc, jedná se o koncerty na nádvoří, doprovody rodičů při dílničkách pořádaných pro děti, vernisáže apod. V roce 2019 se zájem o výstavy v zámku rozšířil ze strany škol nejen z Litvínovska, ale také z Mostu, Duchcova, Teplic," přibližuje mluvčí radnice v Litvínově Jitka Pavlíková.

Trhákem letošního roku v zámku Valdštejnů bude připravovaná multimediální a interaktivní výstava Jiřího Trnky. Výstava potrvá od 7. května do 1. listopadu. Nejen proslulost tohoto výtvarníka, ale i velice přívětivá výše vstupného na tuto výstavu (70,- Kč pro dospělého, důchodci 40,- Kč; děti a studenti 30,- Kč) přiláká do zámku Valdštejnů návštěvníky z celého Ústeckého kraje.

V zámku Valdštejnů má město Litvínov také oficiální oddací prostor. Je jím Velký sál.

Návštěvníky po zámku provází tři průvodkyně. Zajímavostí je, že tato pozice umožňuje vytvářet tzv. sdílená pracovní místa, kdy se o tento post střídají zaměstnankyně s částečným pracovním úvazkem. V zámku Valdštejnů také sídlí Informační turistické centrum.

Kudy tam

Vybrané akce a krátkodobé výstavy v zámku pořádané městem - výhled na rok 2020:

  • 18. 3.-12. 4. Jarní a velikonoční dekorace (osloveny ZŠ a MŠ - velikonoční řetězy).
  • 29. 3. Velikonoce v zámku - program, jarmáreček, dílničky
  • 5.-6. Výstava fotografií z období 2. sv. války
  • 9. 5. Férová snídaně
  • 31. 5. Den dětí v zámku
  • 7. 6. Rozmarné patchworkové léto 5 - výstava, dílničky
  • 28. 10. Oslava sklizně a řemesel - program, dílničky, jarmáreček
  • 25. 11. Přehlídka nápadů, zručnosti, řemesel a vtipu aneb Vánoce po celý rok - výstava
  • 29. 11. Vánoce v zámku - program, dílničky, fler jarmark

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru