Přesně před 50 lety se na nedalekém Moritzburgu natáčela slavná Popelka
Foto: schloss-moritzburg.de
Výlety

Moritzburg / Sasko - K výročí natáčení oblíbené pohádkové klasiky Tři oříšky pro Popelku se na zámku Moritzburg koná speciální výstavní akce.

Pohádkový film se v posledních týdnech opět pravidelně míhal doma na televizních obrazovkách. Vánoce bez „Tří oříšků pro Popelku“ jsou pro mnohé nemyslitelné! Od 18. do 22. ledna 2023 se slaví zvláštní výročí. Natáčení na místě v zámku Moritzburg, v přilehlé rybniční krajině a v hřebčíně je 50 let staré!

Moritzburg při této příležitosti láká návštěvníky speciální jubilejní kampaní. Každý, kdo navštíví zámek od 18. do 22. ledna v kostýmu postavy z filmu, získá volný vstup pro sebe a jednoho doprovodu. A to není vše: V kvízu mohou hosté otestovat své znalosti o všech aspektech pětidenního natáčení v Moritzburgu. Komentovaná prohlídka v barokním kostýmu pro max. 10 osob bude mezi účastníky slosována dvakrát.

Výstava otevřena do konce února

edeniky 5723

Výstava je otevřena do 26. února denně od 10:00 do 17:30. Poslední vstup je v 16:30. Vstupenky jsou k dispozici za 10 € / snížené 8 €. Vstupenky doporučujeme rezervovat online na www.schloss-moritzburg.de.

Zajímavosti z natáčení

Moritzburg bohužel nenabízel ani zdaleka požadovaný zasněžený pohled pro venkovní záběry během natáčení. Aby byly alespoň plochy na březích rybníků z poloviny zimní, všude se uměle zasněžovalo. Tento „sníh“, který se vyráběl především na bázi rybí moučky, se však přes noc částečně rozpustil a zanechal na loukách a cestách nepříjemný zápach.

Musely se ale řešit i další nepředvídané události: Protože v Československu propukla slintavka a kulhavka, koně, kteří byli dříve v Československu, nesměli překročit hranice. Takže scény v NDR se musely natáčet s jinými koňmi. Naštěstí měl Moritzburg se svým hřebcovým depem, jezdeckou komunitou a soukromými majiteli koní dostatek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru