Chcete strávit první adventní neděli jinak? Co takhle začít vánoce s tučňáky!
Tučňáků má ústecká zoo celkem deset. Tohle je jejich snídaně. zdroj: Zoo Ustí nad Labem
Výlety

Ústí nad Labem - V neděli 3. prosince se v ústecké zoo koná dvojitá sláva. 2017. Ve 14.00 hodin dojde k slavnostnímu otevření nové expozice pro tučňáky brýlové a v 16.30 hodin si můžete připomenout adventní čas rozsvícením vánočního stromu.

Dlouho očekávaní tučňáci dorazili do ústecké zoo už na začátku listopadu. Je jich deset a jsou to historicky první tučňáci, kteří stanuli na půdě ústecké zoo. Čtyři samce a šest samic získala zoo zdarma v rámci Evropského chovného programu. Po příjezdu byli umístěni ve vnitřní části nové expozice, aby si bez rušivých vlivů zvykli na nové prostředí a své chovatele. Zde mají k dispozici jednak prostor souše, jednak menší bazének na plavání. Po transportu byli poněkud bázliví, ale během prvních dnů již začali přijímat předkládanou potravu, kterou tvoří drobné rybky – sledi, šproty a huňáčci.

Pro tučňáky brýlové se v zoo rozhodli na základě pečlivého výběru a zvážení všech kritérií. Hledali druh, který nepotřebuje speciální regulované klima vnitřní expozice a zároveň bez problémů obývá venkovní prostor a snáší středoevropské klima. Volba nakonec padla na jihoafrické tučňáky brýlové, které žádná jiná zoo v České republice nechová. Jsou zapsáni v Mezinárodní červené knize ohrožených druhů. Pro tučňáky byla upravena expozice, kde byli dříve chováni lachtani.

 3011tucnaciplakat

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru