POZVÁNKA: Město Terezín otevírá své brány návštěvníkům
Zdroj: Ústecký kraj
Výlety

Terezín - Rok se s rokem opět sešel a pevnost Terezín otevře 15. dubna své brány. Návštěvníky tak čeká turistická sezóna, kterou zahájí jak se sluší a patří. Během celého dne si budou moci malí i velcí návštěvníci prohlédnout nejen opravené historické prostory a v nich vytvořené expozice, ale také zažít atmosféru doby, kdy se nosily pohádkové uniformy a třírohé klobouky.

A na co se můžete těšit?

Pěší regiment Gaisruck vám předvede vojenský výcvik dle dobových předpisů a zasvětí vás do kasárenského života. Nad opevněním budou burácet výstřely z pevnostních děl, s jejichž obsluhou vás seznámí dělostřelci z Feld Artillerie Corps. Muzeum la Grace vás zasvětí do nástrah mořeplavby v 18. století a představí vám svou plachetnici, která brázdí moře i oceány. A neboť letos otevírání připadá na Velikonoce, tak jsme si pro vás připravili velikonoční jarmark. Občerstvení bude také zajištěno. K Velikonocům navíc patří i zvířátka, a tak si můžete pohladit ovečky s letošními jehňátky a donést jim třeba něco dobrého. To vše na Kavalíru 2.

Sapéři zábavnou formou ukáží strasti a slasti života na vojenské strážnici Litoměřické brány, nechají Vás posedět u stolu s cínovým nádobím a poležet si na slamníku, a že nevíte, jak vypadal záchod v 18. století? Přijďte a zjistíte.

Na jízdárně se budou prohánět koně. Odpočinek nohám budete moci dopřát během projížďky v kočáru.

Vědomosti o pevnosti jako takové budete moci načerpat v jejím muzeu v Retranchementu 5 či od průvodce, který Vás za svitu svíček dobových lamp provede labyrintem podzemních chodeb.

Na vlastní oči návštěvníci uvidí jedinečnou sbírku muzea Františka Josefa od soukromého sběratele.

Sapéři na strážnici Litoměřické brány a podzemní chodby

10:00 - 16:00 - každou celou hodinu (poslední v 15:00) komentované prohlídky strážnice a podzemních chodeb

Navíc od 17:00 do 19:00 si pro vás připravili pohádky z pevnosti. Tak pojďte se vrátit do dětských let a poznávat pohádkové bytosti. Pro děti jsou připraveny hry a soutěže o sladké odměny. Naučí se přebírat hrách jako popelky, chytat zlatou rybku či házet u kouzelné babičky na cíl. Vyrábět svíčky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru