Litoměřice - Omezení dopravy a snížení počtu parkovacích míst čeká v letních měsících Mírové náměstí v Litoměřicích. S ohledem na bezpečnost nebudou v provozu ani předzahrádky před restauracemi. Důvodem je plánovaná rekonstrukce plynovodu a vodovodu, kterou RWE a Severočeské vodovody a kanalizace považují s ohledem na nevyhovující technický stav potrubí za nezbytnou.

Náměstí v Litoměřicích. Foto: Oldřich Hájek

Výkopové práce budou zahájeny 1. června a skončí v polovině září, tedy do vinobraní. Dotknou se prostoru před radnicí, Komerční bankou a muzeem. „Město tento záměr nemůže zakázat, i když jsme si vědomi faktu, že jde o hlavní turistickou sezónu. Bohužel plynovod musí projít rekonstrukcí mimo topnou sezonu. Naším požadavkem proto alespoň bylo, aby obě společnosti práce zkoordinovaly a probíhaly, pokud možno, souběžně tak, aby termín realizace byl co nejkratší," vysvětlila vedoucí Odboru územního rozvoje Městského úřadu v Litoměřicích Venuše Brunclíková.

Zatímco plynaři plánují čtyři etapy rekonstrukce, SČVaK dvě etapy. Zahrnují společné výkopové práce, pokládku nového potrubí, přeložky ze starého na nový, natlakování potrubí, zkušební provoz a následně zasypání výkopů zeminou a předláždění stávajícími dlažebními kostkami, což byl požadavek památkářů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru