Ústecký kraj - Dvaadevadesát událostí spojených s noční letní bouří nahlásili lidé hasičům v Ústeckém kraji. Ti nejčasti pomáhali likvidovat polámané stromy a větve. Nejrušněji bylo na Teplicku. V noci také evakuovala jednotka litoměřických hasičů 17 dětí a 8 dospělých z ostrova Deli na Žernoseckém jezeře v Píšťanech, kde spadl strom na stan. Další strom spadl na stan v blízkém kempu. Nikdo nebyl zraněn.

Strom spadl na stan. Foto: Pavel Pech / HZS ÚK

"Nejvíce událostí bylo oznámeno v okresu Teplice 35 - většinou popadané větve stromy na komunikace," uvedl mluvčí hasičů v kraji Lukáš Marvan. V 23:29 v Máchově ulici v Oseku vítr strhl část šindelové střechy. 23:59 v Zahrádkách spadl strom na dráty vysokého napětí.

V okresu Litoměřice bylo nahlášeno 16 událostí - stromy a větve na komunikace. Na václavském náměstí v Litoměřicích se utrhly plechy ze střechy cukrárny.

V okresu Děčín bylo nahlášeno 12 událostí - většinou stromy a větve popadané na komunikace. V ulici 5. května ve Varnsdorfu ulétl ze zahrady lehký přístřešek a skončil na ulici.

V okresu Chomutov bylo na hlášeno 9 událostí - stromy a větve překážely provozu na komunikacích. V Málkově spadlo zábradlí na železniční trať a způsobilo zkrat troleje.

V okresu Most bylo oznámeno 9 událostí - stromy a větve na komunikacích. V 0:05 Lomu - Loučné spadl strom na střechu domu. V Litvínově se do prostoru zahrádek zřítil přes cyklostezku starý buk.

V okresu Ústí nad Labem bylo nahlášeno 8 událostí - stromy a větvě bránící provozu na komunikacích.

V okresu Louny bylo nahlášeno 7 událostí - stromy a větve na komunikacích. V Postoloprtech - Rvenicích se opřel strom o dům.

"Jednotky v kraji vyjely rovněž ke čtyřem nahlášeným požárům. V Roudnici nad Labem byl hlášen strom zasažený bleskem, hořela tráva. V dalších 3 případech šlo o jiskření elektrického vedení a transformátorů," dodal Lukáš Marvan.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru