Dubice - Na vodní ploše bývalého koupaliště v České Lípě Dubici utonula dvouletá dívenka. Její nehybné tělo objevil na hladině vody v úterý kolem 18. hodiny 30letý muž, který ji společně s dalším návštěvníkem koupaliště a posléze i s přivolanými policisty poskytoval první pomoc. Oživit dítě se pak snažila i lékařka zdravotnické záchranné služby, ale přes veškeré její úsilí se jí to nepodařilo.

Letecká záchranná služba. Ilustrační foto

Okolnosti této tragické události nyní policisté zjišťují. "Z dosavadního šetření zatím vyplynulo, že na malé děvčátko dohlížela jeho blízká příbuzná. Ta zatím vzhledem k špatnému psychickému stavu v důsledku události nebyla schopná výslechu," uvedla mluvčí policistů na Liberecku Ivana Baláková.


Policisté  opakovaně apelují na odpovědnost rodičů, prarodičů a dalších osob, které dohlížejí u vodních ploch na malé děti. Ty musejí být pod jejich neustálou kontrolou, protože i chvilkové opomenutí může mít nenapravitelné následky.


Ztraceným dítětem u vody se policisté zabývali už o uplynulém víkendu. Šestiletého chlapce neuhlídala jeho matka na pláži Máchova jezera ve Starých Splavech v oblasti Borný. Nejprve ho hledala sama a po hodině a půl požádala o pomoc policisty. Situace nevypadala dobře, malého hocha lidé viděli naposledy samotného  ve vodě. Na místo okamžitě vyjely policejní hlídky a dokští strážníci, povoláni byli i příslušníci hasičského záchranného sboru. Tento případ měl naštěstí dobrý konec a zhruba do 45 minut po přijetí oznámení, policisté pohřešovaného kluka  vypátrali živého a zdravého.

Jen na štěstí se ale v životě  spoléhat nedá.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru