Terezín - Podle agentury CzechTourism, která každoročně sestavuje žebříček návštěvnosti turistických míst, se v Ústeckém kraji v loňském roce stal nejvíce navštěvovaným Památník v Terezíně. Zavítalo sem přes čtvrt milionu turistů. Na druhém místě se umístnil chomutovský zoopark a třetí Edmudova soutěska v Hřensku.

 
Malá pevnost v Terezíně. Zdroj: Ústecký kraj
 
Zoologická zahrada v Ústí nad Labem skončila stejně jako loni na čtvrtém místě a pátou příčku obsadila Pravčická brána, která zaznamenala dokonce o 40 tisíc návštěvníků více než v roce 2013.

Rok od roku návštěvnost Ústeckého kraje stoupá. Letos navštívilo proti loňskému roku kraj více turistů a v ubytovacích zařízeních se zvýšil počet hostů i počet přenocování o jednadvacet procent. To je dokladem toho, že Ústecký kraj má turistům co nabídnou a míří jich sem rok od roku stále víc.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru