Litoměřice - Město Litoměřice se chce v oblasti kvality veřejné správy stát teprve druhým městem v České republice, které bude zařazeno do nejvyšší kategorie Místní agendy 21. Tím prvním se v roce 2013 stala Chrudim.

Město Litoměřice. Foto: Oldřich Hájek

Ve středu 14. října od 13 hodin se v konferenčním sále litoměřického hradu uskuteční veřejnosti přístupná obhajoba Kategorie „A" místní Agendy 21 (MA21) a Zdravého města Litoměřice. Zástupci města budou silné i slabší stránky Litoměřic prezentovat před hodnotiteli Pracovní skupiny Rady vlády pro udržitelný rozvoj, zástupci ministerstev a dalších významných institucí. Svou účast přislíbil i ministr životního prostředí Richard Brabec.

Litoměřice v minulosti již sedmkrát obhájily kategorii „B". Letos mají snahu získat kategorii nejvyšší. Cesta, která předcházela samotné obhajobě, však nebyla jednoduchá. Město vypracovalo audity v rámci 10 oblastí udržitelného rozvoje, jako je například územní rozvoj, doprava, školství a kultura, sociální oblast, globální odpovědnost apod. Na jaře se uskutečnila setkání oponentů s garanty a členy pracovních skupin jednotlivých oblastí. Do konce srpna byly výsledné finální audity zaslány k hodnocení.

„Zda bude úsilí Litoměřic o zařazení do nejvyšší kategorie korunováno úspěchem, se dozvíme v listopadu," informoval politik Zdravého města Litoměřice a zároveň předseda Národní sítě Zdravých měst Petr Hermann.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru