Litoměřice - V týdnu od 12.do 18. října se můžeme těšit na již skutečně tradiční divadelní podzim v Divadle K. H. Máchy v Litoměřicích. Centrum pro náhradní rodinnou péči a Hynkovo hravé divadlo opět nachystali pro své diváky lákavá představení a doprovodný program.

Světýlka radosti - Divadlo Kukadlo. Foto: archiv Hynkovo hravé divadlo

Tento v pořadí již 6. ročník bude mít mnoho NEJ. Bude NEJdelší – představení budou probíhat v průběhu celého týdne. Bude NEJpestřejší – program je sestaven tak, že jde napříč nejen věkovými kategoriemi, ale i žánrovým zaměřením. Bude NEJpohádkovější – kdo přijde na všechny pohádky, už nikdy nebude moci mít špatnou náladu.

Co ovšem zůstává stejné, je účel výtěžku divadelní benefice. Veškeré prostředky získané prodejem vstupenek, příspěvky sponzorů a diváků půjdou na podporu dětí v pěstounské a adoptivní péči. Též platí, že patronkou benefice zůstává úspěšná režisérka Alice Nellis.

V průběhu celého týdne budete moci shlédnout mnoho kvalitních divadelních představení v podání ochotnických souborů. Z představení pro nejmenší bude možno shlédnout například okouzlujícího Mrkvomena v podání DS Krabice Teplice, čarovně-čarovnou Čarodějnickou pohádku děčínského DS Karla Čapka nebo loutkové představení o tom, že máme zdravě baštit v podání litoměřické rodačky Báry Vyskočilové.

Pro starší diváky jsou nachystána hned tři premiérová představení, jsou to dramatické Nebezpečné známosti od litoměřického DS Li-Di, shakespearovské zpracování hry Sen noci svatojánské DS Mladivadlo ZUŠ Litoměřice a komediální Boum boum Pierre, které přiveze DS Pik-Art. Samozřejmě nezůstává pouze u premiér a můžete se též těšit na Dlouhou cestu Rádobydivadla Klapý a mnoho dalších.

V pondělí 12.10. nám Štědrá sociální síť Hearth.net daruje pohádku Světýlka radosti, pohádka pro malé i velké, o tom, že dávat a dělat druhým radost je fajn. Pohádku hraje Divadlo Kukadlo. Hlasy zvířecím postavám propůjčili známí herci v čele s Jitkou Molavcovou a Václavem Vydrou.

Ve středu 14.10. budete moci zažít opravdovou legendu českého divadla. Účast na divadelní benefici přislíbil jeden z nejcharismatičtějších českých herců pan Luděk Munzar. Jeho vystoupení bude probíhat formou besedy, kde se budou moci diváci zapojit do přímé konverzace. Jako posilu si pan Munzar přiveze svého kolegu z Českého rozhlasu pana Františka Novotného.

V rámci divadelní benefice bude probíhat doprovodný program v knihovně K.H. Máchy a Music clubu Baronka, kde si můžeme pátek a v sobotu užít nabitý hudební program v podobě legendárního Dubnu v Pěšti či undergroundovo-punkové legendy A bude hůř.

Kompletní program a podrobnosti najdete na stránkách benefice: www.divadelni-benefice.cz

Benefici pořádá Hynkovo hravé divadlo, o.s. a Centrum pro náhradní rodinnou péči o.p.s. Litoměřice za finanční podpory města Litoměřice a Městských kulturních zařízení.
Srdečně Vás tímto zveme na jedinečný počin, kde se setkává zábava s dobročinností.

Lístky budou k zakoupení v síti MKZ-Litoměřice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru