Bělá pod Bezdězem, Drahonice - Policisté služby cizinecké policie v pondělí přepravili 80 mužů umístěných v zařízení pro zajištění cizinců v Bělé pod Bezdězem do nově otevřeného zařízení v Drahonicích. Převozu předcházely mírné komplikace. Některým ubytovaným se z Bělé nechtělo

Detenční zařízení Drahonice. Foto: MV ČR

"Někteří cizinci nechtěli Bělou pod Bezdězem opustit a s vědomím toho, že nerozdělujeme rodiny, začali předstírat neexistující rodinné vazby, vydávali se za bratrance a strýce rodin. Někteří nám dokonce sdělili, že uzavřeli přímo v zařízení muslimský sňatek a trvali na jeho akceptování ze strany policie," uvedla Kateřina Rendlová ze Služby cizinecké policie.

Vše se ale nakonec obešlo bez větších konfliktů a bez potyček a osmdesát cizinců ve dvou autobusech vyrazilo v pondělí před polednem do Drahonic na Lounsku.

Za týden zajistili tři desítky nelegálních migrantů a tři převaděče

Od minulého pondělí do dnešního rána zajistili policisté na území České republiky 33 nelegálních migrantů. Z tohoto počtu bylo deset Afghánců, devět Syřanů, osm Iráčanů, dva Pákistánci a jeden Armén, Tunisan, Nigerijec a jedna osoba bez státní příslušnosti.

Z třiatřiceti zajištěných bylo 25 mužů, 4 ženy a 4 děti. Policistům se podařilo zadržet tři převaděče (Holanďan, Němec a Syřan), kteří skončili na služebně, kde si vyslechli podezření ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Za tento skutek jim hrozí pobyt za mřížemi od dvou do dvanácti let, propadnutí věci, propadnutí majetku a vyhoštění ze země.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru