Litoměřice - Z rukou Správní rady převzal ve čtvrtek 10. prosince jmenování do funkce primáře interny MUDr. Karel Kubát. Ten od ledna 2016 na této pozici nahradí dlouholetého primáře tohoto oddělení MUDr. Ivana Brambaški.

Foto: archiv MUDr. Kubáta

MUDr. Karel Kubát (*1963) absolvoval Univerzitu Karlovu v Praze, Lékařskou fakultu v Plzni. Má atestaci 1. a 2. stupně z vnitřního lékařství a atestaci z klinické výživy a intenzivní metabolické péče. Kromě roční vojenské služby a absolvování stáží v ČR i zahraničí (ve Spolkové republice Německo a v Rakousku) strávil celý svůj profesní život v litoměřické nemocnici. Zde pracuje od roku 1987, a jak sám říká, jeho největším učitelem, kromě řady skvělých primářů, jako byli prim. MUDr. Henke, prim. MUDr. Černá a prim. MUDr. Brambaški, je vynikající lékař a člověk MUDr. Milan Zbořil.

MUDr. Karel Kubát je rovněž autorem dvou knih a řady článků v odborných časopisech. Jeho poslední kniha, nesoucí název Sladký život, dialogy o cukrovce s Giordanem Brunem, vyšla v letošním roce a je určena laické veřejnosti.

MUDr. Kubát je ženatý a má dvě dcery.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru