ČR – Vládní kabinet v tomto týdnu upravil podmínky projektu Ovoce a zelenina do škol, díky kterým budou moci školy nakupovat zeleninu a ovoce přímo od zemědělců. Základním cílem projektu je zlepšovat stravovací návyky dětí. Nové podmínky mají potom podpořit prvovýrobce.

2105ovoce

Projekt Ovoce a zelenina do škol, který využívá finanční podporu z Evropské unie, funguje od roku 2009. Má přispět k trvalému zvýšení spotřeby ovoce a zeleniny, vytvořit správné stravovací návyky ve výživě dětí a tím zároveň bojovat proti dětské obezitě. Nyní je možné je nakupovat pouze od distributorů. Změna schválená vládou 18. května má za cíl především podpořit prvovýrobce, platit by měla od září roku 2016.

Produkty jsou dětem dodávány zdarma, bez finančního příspěvku rodičů. Podpora je poskytována na čerstvé ovoce a zeleninu, balené ovocné a zeleninové šťávy a ovocné protlaky, které neobsahují konzervanty ani přidaný cukr, sladidla, sůl či tuky.

V minulém školním roce se projektu Ovoce a zelenina do škol účastnilo celkem 509 030 žáků z 3 741 škol ve všech regionech ČR.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru