Ústecký kraj - Tento víkend bude opět bohatý na zábavu, kulturu a sport. Přinášíme přehled tří desítek těch nejzajímavějších akcí, které se uskuteční v našem kraji a u našich německých sousedů.

2605lazenska

TEPLICE: Zahájení lázeňské sezony

Sobota 28. května od 9.30 hodin a neděle 29. května od 11 hodin

Dvoudenní hudební maraton se uskuteční o víkendu 28. a 29. května. Hrát se bude na několika pódiích. Na scéně U Ptačích schodů se představí například skupiny Wishmasters, Buty, Fleret, nebo Alice s Danem Bártou. Scéna za Domem kultury bude připravena pro skupinu Traband, Václava Neckáře a Bacily, Roberta Křesťana a Druhou trávu, nebo Petra Bendeho s Bandem. Scéna na Náměstí Svobody se těší na skupinu Normal + Melodica, Carpatia Castle nebo na Martina Ketnera and Trouble Heroes. Scéna Na zámku letos představí Dášu Vokatou s Oldřichem Kaiserem, Lenku Dusilovou a Baromantiku nebo Svatopluka & Sváťu Karáska. Scéna Mušle v šanovském parku přivítá například Lounskou 13, Josefa Zímu a orchestr Jiřího Sládka, nebo Naďu Urbánkovou a Bokomaru.


MOST: Hipodrom – Druhý dostihový den sezony 2016

Sobota 28. května od 13 hodin

Druhý dostihový den na vás čeká v sobotu na mosteckém Hipodromu. Pojede se Cena Jezdectví Vršanské uhelné společnosti pod patronací Ústeckého kraje a ještě dalších šest kvalitně obsazených dostihů a navíc také závod poníků. Pro dětské diváky bude opět k dispozici dětské centrum a jízdy na koních. Kyvadlová doprava je zajištěna od 12.30 hodin. Moderovat bude opět Vlasta Vébr.


MOST: Městské divadlo – 260. divadelní premiéra – Saturnin

Pátek 27. května od 19.30 hodin

Městské divadlo v Mostě uvede na Velké scéně poslední předprázdninovou premiéru sezony 2016 – dramatizaci slavného humorného Jirotkova románu Saturnin v režii Martina Vokouna. Více jsme napsali zde.


MOST: OC Central – Tváře světa

Celý víkend od 8 hodin

V Centralu si můžete během celého víkendu prohlížet výstavu deseti uměleckých fotografií na plátně, které představují výřez z díla bývalé modelky, současné letušky a fotografky Věry Vernerové. Fotografie zachycují tváře lidí, se kterými se Věra Vernerová setkala na svých cestách po Nepálu, Indii, Africe, či Keni. V jednom okamžiku zachytila krásu, eleganci i důstojnost života lidí v chudobných vesnicích, pořízených převážně v přirozeném světle a s minimálními úpravami. Více jsme napsali zde.


MOST: Mostecké pivní slavnosti

Sobota 28. května od 12 hodin

Slavnosti piva začnou tuto sobotu v Mostě. Ochutnejte piva z osmi českých pivovarů, chybět nebude ani Mostecký Kahan. Čeká vás i doprovodný program, ve kterém vystoupí například kapela Stará sešlost.


MOST: Zámek Jezeří – Dětský den s klokánky

Sobota 28. května od 11 hodin

Na zámku Jezeří se v sobotu uskuteční charitativní akce na pomoc zámku a Klokánků Teplice e Ústí nad Labem. Čeká vás bohatý program. Zahraje Divadlo Hnedle Vedle, proběhne módní přehlídka návrhářky Lenky Rezkové a Beauty 2000, zahraje kapela EXIT, uvidíte květinovou show Jaromíra Kokeše a Kláry Vavříkové, zazpívá Olga Lounová a další.


MOST: nádraží - Vlak Maxipsa Fíka

Sobota 28. května od 12.15 hodin

V Mostě odstartuje v sobotu na nádraží Vlak Maxipsa Fíka, který přiveze do Kadaňského Rohozce Maxipsa Fíka a sveze i děti. Vlak pojede z Mostu, Chomutova a Kadaně, cílem je Kadaňský Rohozec a zpět.


MOSTECKO: CHRÁMCE – Den otevřených dveří

Sobota 28. května od 8 hodin

České vinařství Chrámce s. r. o. opět otevírá brány vinařství pro veřejnost. Nenechte si ujít prodej a ochutnávku všech druhů vín včetně vín vyskladněných z archivu přesunutého kostela v Mostě, královskou kolekci vín z vinařské oblasti Čechy k 700. výročí narození Karla IV. a prohlídku vinařství s průvodcem. Parkování a vstup zdarma.


CHOMUTOV: Krušnohorský zoopark – Večerní jízdy kočárem

Pátek 27. a sobota 28. května od 22 hodin

Zažijte nádhernou romantickou projížďku kočárem v chomutovském zooparku, za pouhých 200 korun. Odjíždí se od restaurace U Pratura až do půlnoci.


CHOMUTOV: Stará Ves – Workshopy ve Staré Vsi – Jedlé plevele

Sobota 28. května od 10 hodin

V sobotu se můžete zúčastnit zajímavého workshopu ve Staré Vsi, který bude věnován často opomíjeným plevelům rostoucím všude kolem nás.


LOUNY: Dům sokolů a U Bílého jednorožce - Noc v muzeu

Pátek 27. května od 17 hodin

Zažijte muzejní noc tento pátek ve dvoře domu Sokolů z Mor a sklepa domu U Bílého jednorožce. Letos je akce uspořádaná k 700. výročí narození Karla IV. Těšit se můžete na Žatecké trubače, kejklíře, přednášku, ohňovou show a němý film.


LOUNSKO: VELKÁ ČERNOC - Hudební Velká Černoc

Sobota 28. května od 8 hodin

Velká Černoc oslaví v sobotu 700. výročí obce. Návštěvníky čeká celodenní hudební program s účastí skotské dudácké kapely The Rebel Pipers, swingového bigbandu, ale také skupin ABBA Stars, Kabáti Revival, také varhanní koncert v kostele, drezura shetlandských pony, výstava obrazů, ražba a prodej pamětních mincí, rukodělné výrobky, občerstvení, dětské programy a další program.


TEPLICE: Pomáhej pohybem

Neděle 29. května od 10 hodin

Na zahájení lázeňské sezóny v Teplicích se budou návštěvníci nejen bavit, ale mohou také pomoci lidem se zdravotním či sociálním handicapem. Nadace ČEZ tady v neděli 29. května pořádá charitativní akci s názvem Pomáhej pohybem. Od 10 do 17 hodin můžete minutou šlapání na speciálních oranžových kolech pomoci těmto organizacím: Unie Roska Teplice a Domov sociálních služeb Háj u Duchcova. Vzdálenost, kterou ujedete, nadace převede na peníze. Čím větší vzdálenost, tím vyšší částka pro dvě vybrané organizace. Jízdu na rotopedu zvládne dítě i senior. Slavnostní předání šeků obdarovaným proběhne v 17.25 hodin před koncertem Kamila Střihavky


TEPLICE: zámecké koupaliště - Boží koupák 2016

Pátek 27. května od 18 hodin a sobota 28. května od 12 hodin

Již třetí ročník open air festivalu Boží koupák se uskuteční tradičně v prostorách bývalého zámeckého koupaliště. Akce proběhne 27. až 28. května v rámci Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Více se o akci dozvíte zde.


TEPLICE: Kolonáda - 25. Velké porcelánové trhy Teplice

Sobota 28. května od 9 hodin

Součástí Lázeňské sezony v Teplicích budou také každoroční Velké porcelánové trhy pod skleněnou kolonádou. Přijďte se podívat na český porcelán.


TEPLICE: Teplický zámek - XII. Teplická muzejní noc

Pátek 27. května od 15 hodin

Na teplickém zámku, v předvečer zahájení 862. lázeňské sezóny, se můžete se svými dětmi zúčastnit noční prohlídky muzea s průvodci v dobových kostýmech, doplněných divadelními výstupy, spojenými se životem a dílem Otce vlasti Karlem IV. Součástí akce je i prohlídka výstavy Severozápadní Čechy za vlády Lucemburků a ohňová show.


TEPLICKO: OSEK – 140 let nádraží Osek město aneb S Hurvínky na Moldavu

Sobota 28. května od 8.30 hodin

Nádraží Osek-město oslaví v sobotu 28. května 14O leté výročí. Při této příležitosti vypraví jízdu historického vlaku na trati Teplice, Louka u Litvínova, Osek, Moldava a zpět. Na oseckém nádraží vás čeká od 9,30 do 12,00 hodin železniční expozice, vystoupí kapela Na poslední chvíli, Panoptikum Maxe Fische. Na Moldavě pak dojde k opékání buřtů a ukázce hasičské techniky.


ÚSTÍ NAD LABEM: Česká pojišťovna RunTour

Sobota 28. května od 8 hodin

Zaběhat si můžete v sobotu na ústecké RunTour, běžeckém seriálu České pojišťovny. Čeká vás délka tratě 10 a 5 km a dětské závody.


ÚSTECKO: VELKÉ BŘEZNO – Zámek - Košt hraběte Chotka

Sobota 28. května od 9 hodin

XVIII. ročník tradiční prodejní výstavy vín spojené s jejich ochutnávkou se uskuteční v sobotu na zámku Velké Březno. Připraven je i doprovodný program.


LITOMĚŘICE: Oblastní muzeum - Muzejní noc

Pátek 27. května od 17 hodin

V pátek si nenechte v Litoměřicích užít noc v muzeu, kterou oblastní muzeum připravilo pro malé i velké. Na ně čekají tvořivé dílny, informace a zajímavosti o přírodě Českého středohoří, povídání o plazech, ochutnávka minerálních vod, botanický koutek a další možnosti.


LITOMĚŘICE: Výstaviště - Mezinárodní výstava psů 2016

Sobota 28. května a neděle 29. května

V sobotu a neděli navštivte na litoměřickém výstavišti tradiční mezinárodní výstavu psů Nord Bohemia Canis 2016.


LITOMĚŘICE: Střelecký ostrov - Zahájení turistické sezóny na Labské stezce

Sobota 28. května od 10 hodin

V sobotu odstartuje v Litoměřicích turistická sezona na Labské stezce. Čeká vás bohatý program pro rodiny s dětmi, také poučení o bezpečnosti na silnicích či beat box a music show od En.dru s Martinem Svátkem. Na fender piano zahraje Jiří Vidasov. Budete si moci také vyzkoušet jízdu na elektrokolech.


LITOMĚŘICKO: RAČICE - Světový pohár Račice 2016

Pátek 27. května až neděle 29. května od 8.30 hodin

Světový pohár v kanoistice proběhne o víkendu v Račicích na Litoměřicku, kde se představí také kanoista Martin Fuksa. Dvojnásobný medailista z loňského mistrovství světa vynechával Světový pohár v Duisburgu, v Račicích však nebude chybět. Na domácím kanále se od 27. do 29. května ukáže v souboji se špičkovou světovou konkurencí celá domácí elita rychlostní kanoistiky s výjimkou deblkanoistů Jaroslava Radoně a Filipa Dvořáka, kteří odpočívají po úspěšné olympijské dokvalifikaci v Duisburgu a před přípravou na hry v Riu.


LITOMĚŘICKO: ÚŠTĚK - Hudební festival Úštěk

Pátek 27. května od 12 hodin, sobota 28. května

Festival klasické hudby můžete navštívit od pátku v Úštěku. Místek konání je kostel sv. Petra a Pavla, kino, Mírové náměstí v Úštěku a pomník v ulici Polské lidové armády. V pátek od 12 hodin proběhne Pietní akt Města Úštěk, zahraje Ústřední hudba AČR u pomníku vojákům polské armády v Úštěku, od 13 hodin pokračuje koncert na Mírovém náměstí před kostelem a od 19 hodin se koná Zahajující koncert festivalu pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka, kde zapěje Pěvecký sbor Úštěk a zahraje Teplický filharmonický orchestr. V sobotu se koná od 15 hodin Koncert Juniorband ZUŠ v Litoměřicích pod vedením Zdeňka Růžičky na Mírovém náměstí, od 19 hodin zahraje Divadelní spolek PIK-ART divadelní představení Boum boum Pierre. V neděli se koná od 19 hodin Koncert Five brass a Přemysl Kšica v kostele sv. Petra a Pavla v Úštěk.


LITOMĚŘICKO: TŘEBÍVLICE - Folklorní festival „České středohoří"

Sobota 28. května od 12 hodin

V sobotu proběhne v Třebívlicích folklorní festival, který se stal již součástí kulturního života Ústeckého kraje. Po pěti úspěšných ročnících, pořádaných již v Třebívlicích, se letos 28. května opět bude konat již 6. Mezinárodní folklorní festival v letním amfiteátru v obci Třebívlice u Lovosic, známé pravidelnými kulturními akcemi, chutným pivem Baronka a vínem z vlastních vinic. Festival začíná ve 12.00 hodin průvodem baráčníků a krojových souborů od Vinařství v Třebívlicích k areálu festivalu. Po oficiálním zahájení ve 12.30 hodin se až do večera budou střídat na podiu ve svých vystoupeních folklorní soubory. Letní amfiteátr s rybářskou baštou a rybníčkem plným pstruhů poskytne návštěvníkům i spoustu další podívané a zábavy. Na stáncích budou k dostání kramářské výrobky, perníková srdce, domácí speciality a domácí zabíjačka, koláče a koláčky, a samozřejmě místní vínečko a pivo, prasátko, domácí gulášek a domácí cmunda. Děti i dospělé čekají soutěže.


DĚČÍN: ZOO – Den plný her

Neděle 29. května od 10 hodin

V neděli navštivte děčínskou zoo a zažijte s nimi den plný zábavy. Čekají vás nafukovací atrakce, koně, zvířátka ze ZOO, soutěže o sladké odměny, megabubliny, maskování zranění od ČČK a jiné.


DĚČÍNSKO: KYTLICE – X. Duatlon Kytlice

Sobota 28. května od 11 hodin

Zúčastněte se sportovní akce v Kytlicích. X. Duatlon, který je výzvou pro všechny univerzální sporťáky, kdy právě na své kráse získává spojením terénního běhu a biku. Požitek z nádherného prostředí je umocněn single-trekovými úseky, jak na bikové, tak běžecké části. O celodenní program pro děti se postaralo občanské sdružení Rodina v centru.


DĚČÍNSKO: ŠLUKNOV - Modré putování Šluknovskem

Od pátku 27. května do pondělí 30. května

Od pátku až do pondělí si můžete užívat krásnou přírodu Šluknovska na třetím ročníku čtyřdenního putování nejsevernějším regionem České republiky za památkami, spiritem a přírodou Šluknovska, Modrém putování. Jedná se o vícedenní etapový poznávací pochod příhraničním Šluknovského výběžku. Trasa vede převážně po modře značené turistické značce od Zeleného kříže u Brtníků do Varnsdorfu s přestávkami u Mikulášovic, v Lipové a ve Filipově. Trasu je možné absolvovat celou nebo jen po jednotlivých etapách. Celková délka základní trasy je 95 km s možností variant kratších i delších úseků, podle toho, co kdo bude chtít vidět. Všechny etapy jsou fyzicky středně náročné. Ale pro lidi, kteří nejsou schopni ujít více než 20 km za den, nelze tuto akci doporučit!


NĚMECKO: SCHLETAU - 19. Přeshraniční tradiční pochod

Sobota 29. května od 7 hodin

Zúčastněte se v sobotu tradičního přeshraničního pochodu podél Krušnohorského hřebenu po staré obchodní a solné cestě ze Schlettau v Sasku ke hradu Hasištejn v Čechách. Startuje se mezi 7 a 8 hodinou od zámku Schlettau, trasa vede přes Cranzahl, dále na Bärenstein, Kühberg, přes Hraniční přechod Jöhstadt/Černý Potok, na Černý Potok, Kryštofovy Hamry, Vỳsluni, Sabětice, až ke hradu Hasištejn. Čeká na vás trasa o délce 40 nebo 20 kilometrů, kterou ujdete pěšky či na kole 80 km. Putuje se po turistických značkách, na trase jsou nachystány dvě zastávky s občerstvením. Startovnéčiní 10,00 € , pro české turisty 200 Kč, poloviční trasa 100 Kč. Místo startu je Hraniční přechod Jöhstadt/Černý Potok Čas v době od 11 do 12 hodin, cyklisté, kteří pojedou osmdesáti kilometrovou tratí startují u Hrad Hasištejn v 9 hodin a vrací se zpět na hrad Hasištejn kolem 18 hodiny.


NĚMECKO: ANNABERG BUCHHOLZ - 496. Annaberská KÄT

Od pátku 27. května

Největší lidová slavnost svého druhu v Sasku odstartuje v pátek 27. května ve městě Annaberg-Buchholz. Akce vznikla z katolického putování a zachovala se do dnešních dnů. Návštěvníky čeká zábava, akce, adrenalin. Vyzkoušejte například nejhezčí loopingová houpačka v Německu, a FRISBEE, gigantickou obří houpačku, která vyveze odvážlivce do výšky 50 metrů. Skvělé výhledy z vzdušných výšek nabízí také 45 metrů vysoké ruské kolo. Po setmění zajišťuje světelné efekty LED-technika. Skvělé vzrušení nabízí i tentokrát třídimenzionální atrakce Sound Machine, Magic a Break Dance. Cesty do mystických světů slibuje Město duchů (Geisterstadt). Premiéru na letošní KÄT 2016 mají atrakce Aqua Velis a Magic House. Vedle skutečných High-Tech atrakcí a těch, které návštěvníky vynesou do závratných výšek, jsou významnou součástí KÄT také tradice a dobrá zábava. Nejmladší návštěvníci KÄT jsou vítáni na atrakcích Baby-Flug, na skluzavce nebo vláčku Bimmelbahn. Poprvé zde bude zastoupena atrakce pro děti Balluna. Také z kulinářského hlediska je Annaberská pouť vysloveně vhodným cílem výletu. Sladkosti jako koblihy a palačinky, perníková srdce a pražené mandle, kornoutková zmrzlina a cukrová vata jsou požitkem pro chuťové pohárky. Nezklamou vás ani vydatné grilované pokrmy, pizza, langoše a rybí speciality. Pouť potrvá až do 4. června, v některých dnech je připraven speciální program. Pouť bude zakončena úžasným ohňostrojem Symfonie barev.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru