Litoměřice - Litoměřický hrozen 2016 klepe na brány Hradu Litoměřice. Již v sobotu 4. června se zde uskuteční soutěžní, prezentační a prodejní výstava vín, na které dostanete příležitost ochutnat i zakoupit vína z více než dvou desítek českých a moravských vinařství. Chybět mezi nimi nebude ani šampion soutěže, kterým má být vyhlášen Modrý portugal 2014 z Žernoseckého vinařství.

3105vina

Rozhodla tak odborná porota, která v květnu hodnotila stovku do soutěže zaslaných vín. Pro samotné hodnotitele šlo o překvapení, protože v naprosté většině se šampionem stávají vína bílá. Fakt, že si titul odveze majitel regionálního Žernoseckého vinařství František Kupsa, je o to cennější. „Samozřejmě jsem mile překvapen. Návštěvníkům Hroznu bude chutnat, protože jde o víno optimálně vyleželé, harmonické chuti, není kostrbaté," představil vítězný produkt František Kupsa.

Zlaté medaile získá šest vín, mezi nimi například litoměřický Tramín červený nebo roudnický Pinot noir. Ocenění převezmou zástupci vinařství v sobotu 4. června ve 14 hodin. Návštěvníci se podle Jiřího Čábelky, ředitele soutěže, která předcházela červnové akci, mají nač těšit. „Ochutnávat totiž budou vína velmi dobrá, až vynikající," zhodnotil předseda Cechu českých vinařů Jiří Čábelka do soutěže zaslané vzorky, jejichž počet rok od roku stoupá.

Celodenní program v hradu začíná již v 10 hodin a skončí ve 20 hodin. „Věřím, že i letos bude atmosféra v hradu příjemná," zve Anna Matulová, ředitelka Centra cestovního ruchu, které je pořadatelem akce.

PROGRAM:

• 10.00 zahájení výstavy
• 12.00 kapela Od plotny skok (sál hradu)
• 13:00 orchestr Péro za kloboukem (nádvoří)
• 13.30 kejklíř Pupa (nádvoří)
• 14.00 předávání ocenění vítězným vinařům (sál)
• 14.30 sbor Vaganti – středověké písně u příležitosti 700. výročí narození Karla IV. (sál)
• 15.00 orchestr Péro za kloboukem (nádvoří)
• 15:30 kejklíř Pupa (nádvoří)
• 16.00 kapela Od plotny skok (sál)
• 17.30 orchestr Péro za kloboukem (nádvoří)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru