Litoměřice - Několik desítek dětských knih přijeli v úterý 7. června 2016 na dětské oddělení litoměřické nemocnice do rukou primáře Vladimíra Bárty a vrchní sestry Boženy Haufové osobně předat Radim Vlačiha a Zlata Ciganiková z Finančního úřadu pro Ústecký kraj. Ten se jako všechny orgány Finanční správy České republiky zapojil do charitativní akce „Celé Česko čte dětem".

Předání knih. Foto: N. Křečková

„Tuto akci v rámci Finanční správy ČR zastřešuje Generální finanční ředitelství v Praze. Jejím principem bylo, že zaměstnanci Finanční správy ČR byli vyzváni, aby donesli dětské knihy, které budou dále věnovány na dětská oddělení nemocnic k podpoře dětského čtení. Naše volba padla právě na vaši nemocnici," vysvětlil Radim Vlačiha, tiskový mluvčí Finančního úřadu pro Ústecký kraj.

„To, že děti v dnešní době čtou málo, je všeobecně známo. Proto jsme rádi za akce, jako jsou tyto, protože i my se snažíme k zabavení a odreagování dětí od nemoci používat právě knížky. V herně našeho oddělení máme knihovnu, kde si naši dětští pacienti mohou knížky půjčovat a řada dětí toho také využívá. Takže vás můžeme ujistit, že se vámi darované knihy dostanou tam, kam mají a vaše úsilí se rozhodně nemine účinkem," poděkovala za oddělení Božena Haufová.

„Naši zaměstnanci rozhodně neměli problém se do této výzvy zapojit. Několik velkých krabic moc hezkých dětských knih jsme zvládli nasbírat během jediného měsíce," zhodnotil ještě Radim Vlačiha závěrem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru