Litoměřice - Děti, dospělé, ale i celé rodiny jedoucí na kole dnes odpoledne stavěla na Střeleckém ostrově v Litoměřicích hlídka složená ze strážníka městské policie Dominika Hanko a policistky Preventivně informační skupiny Policie ČR Pavly Kofrové. V Litoměřicích totiž byla zahájena dopravně bezpečnostní akce „Na kolo jen s přilbou".

Mezi vzorné cyklisty patřili i Tomáš a Honzík Třebičtí z Žitenic, kteří vzorně měli přilbu na hlavě stejně jako jejich tatínek. Foto: Město Litoměřice

Jejím cílem je v průběhu letních prázdnin upozorňovat cyklisty do 18 let na zásady bezpečné jízdy, hlavně povinné nošení přilby, a prověřovat znalosti zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Vzorní cyklisté byli odměňováni cyklopotřebami, jako jsou lahve, zvonky, blikačky nebo reflexní prvky. Dne mezi ně patřil například šestiletý Jindra Karas nebo osmiletý Jonathan, který se s celou rodinou vydal na pětidenní jízdu z Dráždan do Prahy. Litoměřicemi, vzorně vybaven, právě projížděl.

„Počet dětí jezdících bez přileb naštěstí klesá," uvedl strážník Dominik Hanko. „Což nás těší, protože následky nehod jsou mnohdy děsivé," dodala Pavla Kofrová. Připomněla loňský případ, kdy se srazili na cyklostezce nedaleko Roudnice nad Labem dva neosvětlení cyklisté. Jejich pád v obou případech skončil těžkými poraněními hlavy.

Preventivní akci spolupořádá Zdravé město Litoměřice v rámci kampaně Národní dny bez úrazů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru