Roudnice nad Labem – Nové gynekologicko-porodnické oddělení s unikátní technologií AntiBakteriálního skla otevřela Podřipská nemocnice s poliklinikou v Roudnici nad Labem. Jde o první nemocnici v České republice, která tuto technologii využije v porodnictví.

Na operačním sále je AntiBakteriální sklo využito v podobě obkladů stěn a výplní dveří.  Foto: Tomas Kurucz

AntiBakteriální sklo pomáhá udržovat v operačním sále a přípravně pacientek sterilní prostřední. Speciální sklo pokryté nanovrstvou iontů stříbra, která dokáže zničit až 99,9 % bakterií na jeho povrchu, dodala teplická sklárna AGC Flat Glass Czech.

„AntiBakteriální sklo je unikátní technologie, která se v České republice teprve pomalu dostává ve známost. V jiných částech Evropy jsme již tuto technologii v mnoha objektech, kde je potřeba udržet sterilní prostředí a zvýšit estetiku, úspěšně instalovali. V Podřipské nemocnici jde o vůbec první naši instalaci na gynekologicko-porodnickém oddělení a celkově druhou v České republice," uvedl Ivan Zaykov, odborný poradce společnosti AGC Flat Glass Czech pro AntiBakteriální skla. První operační sál vybavený AntiBakteriálním sklem firma instalovala vloni na podzim v nemocnici v Prostějově.

„Jsem zastáncem opatření vedoucích ke snížení infekcí a chorob s těmito infekcemi souvisejících," uvedl ředitel Podřipské nemocnice Mgr. Tomáš Krajník. „Současně jsem hrdý na to,, že naše porodnice je prvním zdravotnickým zařízením v České republice, které pro boj proti bakteriím využívá nanotechnologie. Řešení je navíc i vkusné, prostory oddělení působí přívětivě, a to je důležité jak pro pacienty, tak pro personál," dodal.

Na operačním sále je AntiBakteriální sklo využito v podobě obkladů stěn a výplní dveří. Celkem se jedná o téměř 80 m2 bílého a zeleného lakovaného skla Lacobel a vrstveného bezpečnostního skla Stratobel s antibakteriální úpravou. Sklo použité na dveřích je navíc opatřeno bezpečnostní fólii, která chrání sklo proti vlhkosti a zároveň zajišťuje vyšší bezpečnost v případě jeho rozbití. „AntiBakteriální sklo dokáže ochránit před bakteriemi a plísněmi a zároveň má značnou estetickou hodnotu. Vyrábíme ho v široké škále barev, takže může spoluvytvářet jakýkoli interiér," vyjmenoval výhody AntiBakteriálního skla Ivan Zaykov.

AntiBakteriální sklo je nenáročné na údržbu a velmi snadno se čistí, takže může nemocnicím a dalším provozům s přísnými hygienickými nároky výrazně pomoci v boji s infekcemi a stále odolnějšími bakteriemi. Ty jsou zodpovědné za to, že se např. pobyt pacientů v nemocnicích často prodlužuje, a tím se léčba prodražuje.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru