Lovosice - V budoucnu by mohla v Kulturním středisku Lovoš vzniknout kinokavárna. Vedení města momentálně hledá možné varianty. Kinokavárna by mohla vzniknout v prostoru bývalé restaurace Lovoš, která je již od listopadu 2015 mimo provoz.

KS Lovoš - restaurace. Foto: MÚ Lovosice

„Představa je vytvořit zde příjemnou a klidnou kavárnu se studenou kuchyní, která by byla přímo propojena s hlavním sálem. Vytvořit bychom zde chtěli také biograf, kde by mohly být promítány zejména studentské, dokumentární nebo například amatérské filmy," uvedl k záměru vedoucí kulturního střediska Vojtěch Krejčí.

V této souvislosti byli osloveni designérka paní Monika White a architekt pan Michael White, kteří vytvoří ideovou studii. Monika White je vystudovaná právnička a bývalá diplomatka, nyní designérka a majitelka firmy Le Patio. Na řadě projektů spolupracuje se svým manželem, architektem Michaelem White, který do týmu přináší mnohaleté zkušenosti z architektury a designu. V tomto roce společně dokončili rekonstrukci městského domu v Praze a restauraci Beef Bar v centru Prahy. V okolí Lovosic spolupracovali na rekonstrukci Dolního nádraží v Litoměřicích. České středohoří si oba velmi oblíbili. Michaelovi připomíná krajinu rodného Nového Zélandu. Rehabilitaci budovy kulturního střediska Lovoš vnímají jako významnou součást celkové koncepce rozvoje města a změny jeho image na místo, kde se dobře žije, s aktivní občanskou společností a které je atraktivní pro turistiku.

Rekonstrukce se zatím omezí na opravu stávající restaurace a vytvoření nové kinokavárny. Jedním z nápadů, které se zvažují, je vybudování malého pódia uvnitř kavárny jako zázemí pro vytvoření klubové scény v Lovosicích. Restaurace by mohla být ideálním prostorem pro pořádání autorských čtení, přednášek nebo výstav. Vzniknout by zde mohla malá veřejná čítárna, galerie a také dětský koutek. Bývalé skladové prostory restaurace by mohly posloužit k vytvoření odděleného salónku, který by byl vhodný pro soukromé schůzky nebo menší prezentace.

„V budoucnu chceme Kulturnímu středisku Lovoš věnovat více pozornosti, která mu dosud chyběla. Rádi bychom získali finanční prostředky na jeho celkovou rekonstrukci a vznik dalších projektů. Rozsáhlé sklepní prostory by mohly sloužit například jako minipivovar," dodal k připravovanému záměru rekonstrukce Milan Dian, starosta města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru