Litoměřice - Po podzemních kontejnerech začínají být v Litoměřicích budovány i podzemní odpadkové koše. První o objemu 760 litrů byl o prázdninách instalován u pokratických závor, v blízkosti bankovního automatu. V litoměřickém regionu je pravděpodobně první tohoto druhu.

Vývoz podzemního odpadkového koše u pokratických závor zajišťují pracovníci Technických služeb města. Nad zemí vyčnívá pouze koš z nerezu, vedle kterého je železný poklop, kterým je odpad vysáván. Foto: Město Litoměřice

„Testujeme, jak se osvědčí. Pokud ano, budeme v Litoměřicích počet podzemních odpadkových košů postupně rozšiřovat, stejně jako tak činíme v případě podzemních kontejnerů. Nehyzdí životní prostředí, nešíří kolem sebe zápach a dobře vypadají," informoval vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu Pavel Gryndler. Další podzemní koš by podle něj měl být vybudován ještě letos na Dlouhé ulici, tedy v centru města.

Kromě podzemních odpadkových košů přibude letos i další podzemní kontejnerové stání na tříděný odpad, a to v ulici Žižkova. Půjde o čtvrté kontejnerové stání tohoto typu, přičemž další jsou již nějaký čas v provozu na Dlouhé ulici, v ulici České armády a U Stadionu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru