Most - Už počtyřiadvacáté se o víkendu 2. až 4. září pojede evropský šampionát okruhových tahačů FIA European Truck Racing Championship pod názvem Czech Truck Prix (CZTP) na mosteckém autodromu. Akce je zařazena do prestižního programu Rodinné stříbro Ústeckého kraje.

Foto: Autodrom Most

K největším favoritům na titul v letošním ročníku patří domácí Adam Lacko z týmu Buggyra Racing a Němec Jochen Hahn z týmu Reinert Adventure. Průběžně vedoucího Lacka dělí v současné době od druhého Hahna jeden jediný bod. Závodní víkend nabídne tradičně i bohatý doprovodný program se spoustou atrakcí, chybět nebude ani ukázka akrobatického létání.

Spanilá jízda tahačů městem se kromě Mostu (pátek 2. září) uskuteční nově také v Drážďanech (středa 31. srpna).

„Naším cílem je spokojený divák. Letos se návštěvníci mohou těšit na řadu novinek a překvapení, jimž je k nám chceme nalákat, pobavit a závodní víkend jim co nejvíce ozvláštnit a zpříjemnit," řekla obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.


Co je Rodinné stříbro Ústeckého kraje

Pod pojmem rodinné stříbro si mnozí vybaví něco cenného, k čemu má rodina úctu, co si pečlivě chrání a předává z generace na generaci. Přesně tyto přívlastky měli na mysli představitelé Ústeckého kraje, když rozhodovali o programu Rodinné stříbro.

V zájmu udržení kontinuity a zachování nejvýznamnějších akcí celokrajského i nadregionálního významu se na nich bude Ústecký kraj podílet poskytnutím finanční podpory, v některých případech i formou spolupořadatelství. Kraj má zájem identifikovat se s aktivitami uvedeného druhu a pomoci tak zachovat i dále předávat tradice.

Oldřich Bubeníček
hejtman Ústeckého kraje


Mostecký autodrom vyhlásil novou soutěž pro diváky, kteří si vstupenku na CZTP zakoupí v předprodeji. „Výherce z řad běžných smrtelníků se v pátek sveze po dráze jako kopilot v závodním tahači. Oblečeme ho do kombinézy a posadíme vedle špičkového jezdce evropského šampionátu tahačů. V České republice to vůbec není běžné," vysvětlil Michal Marek, sportovní ředitel autodromu.

Novinkou je také jednotné vstupné do celého areálu, tedy jak na divácký svah, tak i do paddocku, samého „srdce" závodů. Zblízka si tak zájemci mohou prohlédnout i zázemí jednotlivých týmů. Děti do 130 centimetrů mají vstup zdarma, za větší děti do 18 let věk pak jejich doprovod zaplatí jen 90 korun. „Návštěvníci se mohou těšit na velký kolotoč nebo volný pád z deseti metrů. Velkému zájmu se těší speciální soutěž o 100 volných vstupenek, která končí až v pátek 2. srpna," doplnila Svobodová.

Upozornila, že při jednotném vstupném odpadá rozhodování, kdy se jít na závody podívat. Vstupenka platí jeden den, na jejím majiteli záleží, zda si k návštěvě autodromu vybere sobotu, nebo neděli. „Nabízí se tak možnost zakoupit vstupenku v předprodeji, a ušetřit si nepříjemné čekání ve frontě," shrnula výhody nového systému vstupného.

3008truckplakat

Se vstupenkou se diváci dostanou i na Grid walk, což je přístup na startovní rošt těsně před zahájením samotného závodu. Užijí si tak vzrušenou atmosféru těsně před startem a budou nablízku jezdcům a členům jejich týmů.

Na živou muziku se mohou těšit návštěvníci sobotního programu. „Podařilo se nám dohodnout s populární kapelou PORTLESS, koncert pojmeme hodně netradičně. Víc ale neprozradíme, vystoupení bude překvapením nabitého doprovodného programu," uvedla eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Tereza Zajíčková.

Doprovodný program je opravdu obsažný. Ve Fan Village se diváci mohou zúčastnit rozhovorů, autogramiád a focení jezdců. Ujít by si neměli nechat ani krátký závod na cílové rovince s vybranými závodními speciály různých druhů a typů, za volant dakarského speciálu usedne David Vršecký. Za podívanou určitě stojí také show nejlepšího českého kaskadéra na motocyklu Martina Krátkého.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru