Ústecký kraj - Narodila jsem se před 38 lety v Mostě, a protože jsem patriotka, hned po studiu v Praze jsme se s manželem vrátili zpět na sever Čech a v Mostě žijeme dodnes.

3108gnekolovaPo škole jsem byla rozhodnutá věnovat se propagaci kraje a cestovnímu ruchu, který jsem studovala. Brzy jsem pochopila, že náš region potřebuje rozvíjet i v jiných oblastech a začala jsem pracovat pro Hospodářskou a sociální radu Ústeckého kraje tehdy jako asistentka.

Tématům regionálního rozvoje jsem se pak věnovala po celou dobu v různých funkcích, od asistentky senátora přes vedoucí kanceláře poslance Evropského parlamentu až po současnou pozici zástupkyně zmocněnce vlády pro strukturálně postižené kraje, do níž mě v říjnu loňského roku jmenovala vláda.

Spjatá jsem zůstala i s Hospodářskou sociální radou Ústeckého kraje, kde jsem po letech činnosti byla zvolena předsedkyní. Mandátu, který mi tak dala města, obce, firmy, odbory, výzkumné i vzdělávací instituce Ústeckého kraje, které hospodářskou radu tvoří , si vážím tím víc, že všichni členové vykonávají svou práci bez nároku na honorář nad rámec svých profesí s cílem společně rozvíjet region a jednotně prosazovat jeho zájmy.

Jako maminku dvou malých dcer mě trápí, že kvůli sociálním a ekonomickým problémům kraje stále více mladých lidí z regionu odchází. A za svůj cíl považuji změnit tento stav tak, aby se z Ústeckého kraje stal prosperující a hrdý region. S řadou opatření nám musí pomoci stát, ale část si musíme odpracovat sami. V tuto chvíli přešlapujeme na místě, vedení kraje nepřichází s jasnou vizí a většině představitelů schází rozhodnost a snaha věc radikálně změnit. Mladí lidé odcházejí, protože nevidí perspektivu a naději na změnu.

2208retroplakat

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru