Ústecký kraj - Pokud by si zástupci některých neziskovek pro lidská práva, ombudsmani a ti, kdo tak prosazují lidská práva, vyzkoušeli žití v Chanově nebo Janově, snad by jim došlo, jaká je vlastně realita, říká Bc. Pavel Csonka, kandidát do zastupitelstva Ústeckého kraje za ČSSD.

2509csonka

Cítíte se vy a vaši blízcí v našem kraji bezpečně?

Při pomyšlení na to, co se děje v jiných zemích, se bezpečně cítím nejen v našem kraji, ale v celé republice. Jistě je však co vylepšovat, zejména v oblasti veřejného pořádku.

Kde v této oblasti vnímáte největší rezervy, co je třeba změnit?

V této oblasti musím přiznat, že náš kraj má vůči občanům stále dluh ve věci zbudování protialkoholní záchytné stanice, neboť je třeba ochránit zdravotníky a veřejnost proti agresivním opilcům a výtržníkům. Dále se domnívám, že je nutné buď posílení hlídkových služeb i v menších obcích, nebo návrat k dříve využívanému modelu malých vesnických oddělení Policie ČR.

Proč jste si zvolil Ústecký kraj jako místo pro život, jak zde bydlíte dlouho?

Krásná otázka. Narodil jsem se v Lounech a jsem děsný patriot. Radši bych za prací dojížděl, než se stěhoval. V Lounech a našem kraji jsem tedy 51 let. Vychoval jsem už zde dva syny, kteří se tu také usadili. Dcera ještě studuje na gymnáziu a chtěla by být soudní lékařkou. Přál bych si, aby i jejím místem pro život byl náš kraj.

Jakým způsobem přesvědčit mladou generaci, aby v tomto kraji zůstala?

Tak to je už těžká otázka. Vždy jde o to, co mladí vystudují a co jim náš kraj dokáže nabídnout. Nejde ale jen o práci, ale také o rodinnou soudržnost, přírodu a přátele. Nemyslím si, že jsme stále jakýmsi odpadkovým košem. I do Labe se nám vrátili raci. To mne jako rybáře potěšilo.

Jak často se přepravujete městskou hromadnou dopravou a jak jste s jejími službami spokojen?

MHD nejsem schopen posoudit, neboť jsem jel MHDéčkem naposledy před cca 30 lety. Moje maminka však moc spokojena není, zejména o prázdninách, kdy je jízdní řád velice prořídlý a jen těžko se dopravuje na čtyři kilometry vzdálenou zahrádku.

Která kulturní, sportovní nebo společenská akce vás v posledním roce nejvíce oslovila?

Jednoznačně Dočesná v Žatci. Považuji ji za součást rodinného stříbra našeho kraje. Je tam neskutečná účast z celého světa, např. Japonsko, které prezentuje pivovar Santori. Prostě tradice jak má být. Je to svátek chmele a piva.

Kdybyste měl tu možnost změnit v našem kraji jakékoli tři věci, které by to byly?

Na to není jednoduché rychle odpovědět, protože mne napadá mnoho věcí. Pokusím se tedy říci to první, co mne nyní napadne, ale nemám to prioritně zařazeno. Takže například vyřešit problematiku vyloučených lokalit a na rok poslat bydlet do Chanova, Janova zástupce neziskovek pro lidská práva, ombudsmany a instituce zabývající se lidskými právy, aby jim došlo, jaká je vlastně realita. Zajistit občanům dostupnější dopravu. A dále jsem pro prolomení limitů těžby našeho uhlí a zajištění práce

2208retroplakat

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru