Štětí - Do přízemního bytu ve Štětí se vloupal neznámý pachatel. Využil okna pootevřeného na tzv. ventilaci, kterým protáhl ruku a otevřel si vedlejší otvírací okno.

Obyvatelé bytu přišli mimo jiné o elektroniku. Ilustrační foto

Poté už měl volnou cestu do samotného bytu, odkud odnesl počítač, fotoaparát, šperky a další věci za více než 60 tisíc korun. "Po neznámém pachateli a odcizených věcech policisté pátrají. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody," uvedla litoměřická policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Na větrání dejte pozor

Teplé počasí je spojeno s častým větráním a právě otevřených oken využívají někteří lapkové k snadnému získání kořisti. Proto je důležité pamatovat především na okna v přízemí a při odchodu z obydlí je nenechávat otevřená ani tzv. ventilaci, která bývá zloději často překonána. "V letních měsících loňského roku jsme zaznamenali několik případů krádeží věcí z domů, kdy zloděj využil právě otevřených či pootevřených oken. Nezapomínejte také na sítě do oken, které hmyz zastaví, ale zloděje ne!" upozornila mluvčí policistů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru