Ústecký kraj - Ve dnech 20. a 21. října se v Litoměřicích uskutečnilo největší setkání partnerů venkova v České republice v rámci národní konference VENKOV 2016. Ústředním tématem 8. ročníku, který po Zlínském kraji hostil Ústecký kraj, se stal člověk a jeho role ve vztahu k venkovu.

2310konferenceKonference Venkov 2016

„Jsem rád, že náš kraj může hostit tuto významnou celorepublikovou akci, která nám připomíná význam rozvoje venkova a důležitost člověka, bez jehož aktivní účasti by venkov nemohl být tím, čím je,“ řekl hejtman Oldřich Bubeníček na zahájení konference, která je pořádána na podporu udržitelného a soběstačného venkova.

V rámci prvního dne konference, kterého se účastnilo několik desítek zástupců veřejných, neziskových i soukromých organizací celostátní, regionální a místní úrovně, zazněla významná témata týkající se aktuálních trendů podpory venkova, politiky jeho rozvoje, sociálního zemědělství, problematiky rodinných farem nebo současného zemědělského hospodaření a kvality půd.

Druhá část odpoledne byla věnována rozpracování diskusních témat v rámci pěti workshopů. „Mám velmi dobrý pocit z proběhlé konference, která přivedla zkušené odborníky státní i veřejné správy, podnikatele i další partnery venkova z celé České republiky k jednomu stolu. Zde v rámci workshopů vznikla řada nosných témat, se kterými budeme dále pracovat,“ vyjádřil se ředitel konference Václav Bešta. Ten je také předsedou Spolku pro obnovu venkova Ústeckého kraje i starostou Brozan nad Ohří. V návaznosti na danou problematiku se účastníci vydali druhý den na exkurze do čtyř vybraných oblastí - Podřipska, Lounska, Úštěcka a Lovosicka, kde se seznámí s těžbou českého granátu, vinařstvím, rodinnými farmami, pštrosí farmou a s dalšími zajímavými místy.

Hlavním pořadatelem konference je Spolek pro obnovu venkova ČR. Akce se uskutečnila pod záštitou Ministerstva zemědělství, Ústeckého kraje a města Litoměřice. Společné závěry budou zveřejněny na stránkách konferencewww.konferencevenkov.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru