Lovosice - Rekonstrukce přístupové cesty ke hřbitovu je hotová. Návštěvníci hřbitova budou moci také využít novou pumpu na zalévání, celkový vzhled příjezdové cesty se také zlepšil.

0512hrbitov

Přístupová cesta prošla rekonstrukcí. Foto: MěÚ Lovosice

Podklad příjezdové cesty byl zhutněn tak, aby se odstranily vyjeté koleje. Povrch byl následně předlážděn původními žulovými kostkami. V prostoru před rodinným domem vznikla čtyři nová parkovací stání z vegetačních tvárnic. Tato varianta byla zvolena jako kompromis mezi úbytkem zeleně a poptávkou po parkovacích místech.

"Součástí rekonstrukce prostoru bylo také zabudování retenční nádrže o objemu 5 m3. Nádrž zde byla umístěna především z důvodu odvodnění prostoru. Sloužit bude ale také občanům pro potřeby zálivky zeleně, byla totiž osazena ruční pumpou," uvedla tisková mluvčí Ivana Kocánková.

K zahájení stavby došlo na konci měsíce října a 25. listopadu firma LEN – servis, s. r. o. práce ukončila. „Do příštího roku se zvažují i další opravy a investice do městského hřbitova. Do návrhu rozpočtu na rok 2017 jsou například zařazeny i finanční prostředky na rekonstrukci smuteční síně. Bude nicméně záležet na konečné podobě rozpočtu. K jeho schválení dojde v lednu 2017," uvedl Milan Dian, starosta města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru