Ústí nad Labem – Již týden marně pátrá speciálně vytvořený tým z kriminalistů po pohřešované dvanáctileté školačce Míše Patricii Muzikářové. Na stránkách Policie České republiky každý den zveřejňuje nové informace a žádá veřejnost o pomoc. Pátrání je ovšem stále prozatím bez výsledku.

1901patranimichaela

Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová uvedla, že kriminalisté v současné době vyhodnocují stovky hodin kamerových záznamů. „Na výzvu a žádost o kamerové záznamy ze soukromých kamer se nám již někteří majitelé ozvali. Do současné chvíle jsme přijali zhruba 90 poznatků z řad veřejnosti. Občané je poskytují nejenom prostřednictvím linky 158, ale i prostřednictvím mailové pošty," doplnila policistka k pátrání ve středu 18. ledna. Policie České republiky také zveřejnila nejaktuálnější fotografie pohřešované.

S poznatky kriminalisté ihned pracují a vyhodnocují je. „Mezi těmito poznatky jsou asi tak v 25 procentech poznatky od různých senzibilů a médií. Nejenom, že informace o pátrání mají všichni policisté na území České republiky, ale toto pátrání probíhá v celém Schengenském prostoru. Od počátku jsme vzhledem k blízkosti hranic požádali o spolupráci i německé kolegy," uvedla Veronika Hyšplerová v úterý 17. ledna.

V průběhu uplynulého víkendu probíhaly pátrací akce, do nichž kriminalisté zapojili desítky policistů z místních obvodních oddělení, speciální pořádkové jednotky, kteří propátrávali okolí bydliště a širší okolí. Hlídky prohledávaly suterény domů, sklepy, půdní prostory, ale i kontejnery na odpad. Do pátrání byli rovněž nasazeni i speciálně vycvičení psi na vyhledávání osob. Bohužel bez výsledku.

Vyšetřovací tým také v minulých dnech požádala obyvatele Klíše a projíždějící nebo parkující řidiče, zejména v okolí ulice Na Vlnovce, kde pohřešovaná Michaela Patricie Muzikářová se svou matkou bydlela, o kamerové záznamy. „Tyto záznamy mohou být jak z kamer umístěných ve vozidlech nebo z kamer umístěných na budovách. Inkriminovaná doba, která kriminalisty zajímá je od 10.1. 14.00 hodin do 11.1. 8.00 hodin," dodala na počátku týdne Veronika Hyšplerová.

Michaela Patricie Muzikářová měla mít na sobě v době odchodu z domova kulicha černé barvy s bambulí, prošívaný kabát délky ke kolenům a tmavé kozačky s bílou kožešinkou. S sebou si vzala růžový školní batoh značky NIKE. Nosí brýle s fialovými obroučkami. Školačka měří 155 až 160 centimetrů, je štíhlé postavy, má hnědě vlnité vlasy, barva očí je šedá.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru