Litoměřice - V dubnu začne v Litoměřicích výstavba parkovací věže biketower pro více než stovku kol. Jedenáct metrů vysoká, prosklená stavba se samoobslužným systémem bude postavena v těsném sousedství dolního vlakového nádraží, vedle zelené budovy Českých drah do konce září tohoto roku.

1901bikeparking

Ilustrační foto

„Je to v blízkosti centra města, navíc na místě, kde se potkává autobusová i železniční doprava," poukázal na výhody umístění místostarosta Krejza.

Rozhodnutí o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 12,5 milionu korun, což představuje 90% celkových nákladů, obdržela radnice tento týden.

Součástí projektu je poměrně rozsáhlá úprava přednádražního prostoru směrem do ulice Mezibraní a k podchodu na Střelecký ostrov. „Půjde o odstranění stávajících staveb a oplocení, pořízení městského mobiliáře, výstavbu nových a úpravu stávajících komunikací a zeleně," vysvětlila vedoucí odboru územního rozvoje městského úřadu Venuše Brunclíková.

Parkovací věž umožní cyklistům za symbolickou částku bezpečně si uschovat nejen kolo, ale i přilbu nebo osobní zavazadlo. K dispozici bude i nabíječka na elektrokola. Obdobná věž zatím stojí pouze v Hradci Králové a Přerově.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru