Litoměřice - Webkameru snímající Mírové náměstí v Litoměřicích vystřídá v březnu zcela nový přístroj, a to podobná webkamera, jako je například na Sněžce. Původní kamera je na věži od léta 2009, fungovat přestala přibližně před třemi týdny. Kvůli silným mrazům ji ale nebylo možné zkontrolovat.

1402kamera

Ilustrační foto

"Teprve před několika dny se nám podařilo dostat se na věž a otevřít kryt kamery. Bohužel, zjistili jsme, že již není možné ji opravit," vysvětlila Leona Slabochová, vedoucí oddělení informačních technologií Městského úřadu v Litoměřicích, které je správcem webkamery umístěné na věži kostela Všech svatých.

Nová kamera bude v provozu během měsíce března. „Tato lhůta je způsobena tím, že se jedná o zakázkovou ruční výrobu a doba dodání trvá tři týdny," upřesnila Leona Slabochová.

Ve skutečnosti se nejedná o klasickou webkameru se záznamem videa, ale o počítačem řízený fotoaparát, který odesílá fotografie v minutovém intervalu. Kvalita zveřejňovaných fotografií je snížena tak, aby nebylo možné rozpoznat obličeje a SPZ. Data se přenáší přes wifi a zobrazují na webových stránkách města Litoměřice. Fotografie v neupravené kvalitě již v minulosti využila také Policie ČR.

Dodavatelem kamery je firma Humlnet, která provozuje kamery pro Český hydrometeorologický ústav a města. Její kamery jsou rozmístěny také například na Milešovce, Lovoši nebo na Sněžce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru