Chomutov, Most – Jsou od sebe vzdálené půl hodinky autem a každý má své příznivce. Někdo dává přednost vyžití v Aquadromu Most, jiný preferuje Aquasvět Chomutov. Navštívili jsme oba areály a nabídneme vám jejich porovnání. Podívejte se do fotogalerií, mrkněte se na videa. A napište nám do diskuze, kde to máte raději a proč.

1902koupaliste

Areály a jejich vybavení

Most: Jde o jednu z největších investic města Mostu v jeho novodobých dějinách. Aquadrom byl otevřen po rozsáhlé rekonstrukci a přestavbě dřívějšího koupaliště v roce 2003. Na kryté bazénové hale jsou čtyři samostatné bazény. Mezi atrakce, které zde naleznete, patří dva adrenalinové tobogány (délka 90 a 96m), divoká řeka, parní aroma kabina s umělým deštěm, masážní lavice, houpací záliv, vodní chrliče, hydroridery a dětské vodní atrakce. V rámci kryté haly máte možnost navštívit „Mokré občerstvení“ s poměrně širokým sortimentem nápojů, cukrovinek a jídel ve stylu „Fast Food“. Součástí koupaliště je saunový komplex, s dvěma finskými saunami a třemi parními/aroma kabinami. Oddělenou součástí saunového provozu je solární studio. Pro nejmenší návštěvníky má Aquadrom připravený bazén pro kojence a batolata.

Chomutov: Plavecký areál Aquasvět je proti Mostu o necelých deset let novější. Otevřen byl v roce 2012 a je součástí nového moderního kulturně společenského a sportovního areálu na Zadních Vinohradech. Základem rekreační části areálu je bazén nepravidelného tvaru – obsahuje divokou řeku, masážní trysky, houpací bazén, skluzavku, masážní sedací lavice s bublinami, šplhací síť, vodní stěnu, masážní lehátka s bublinami, perlivý gejzír, vodní zvon, chrliče – vodopády, vodní dělo. Další vodní plochu tvoří whirlpool a dětské brouzdaliště s klouzačkou ve tvaru pirátské lodě. Adrenalinovou část areálu tvoří dva tobogány, jeden klasický a jeden člunový. Sportovní a výukovou část areálu tvoří pětadvacetimetrový osmidráhový bazén, kde se mohou pořádat plavecké závody.

Ceny

Most: Do obou areálů jsme se vydali s tříletým dítětem na dobu dvou hodin. V Mostě jsme u pokladny zaplatili rodinné vstupné, při kterém je dítě do 110 centimetrů výšky navíc zdarma. Dohromady tedy 200 korun. Veřejné bazény Aquadromu nejsou vhodné pro děti do jednoho roku. V ceně vstupného je zahrnuto používání tobogánů, vodních atrakcí a parní kabiny. Aquadrom ke všem druhům vstupů přidává 30 minut navíc na převlékání a odbavení na pokladně. Další čas navíc můžete získat dle útraty v mokrém občerstvení. Odkaz do ceníku vstupného zde. Ceny občerstvení jsou víceméně stejné. Jako příklad uvedeme dvacetikorunu za párek v rohlíku či 15 korun za třetinku točené limonády.

Chomutov: Dvouhodinový pobyt dvou dospělých a tříletého dítěte s výškou do 110 centimetrů zde přijde na 240 korun. Na převléknutí bylo dvacet minut navíc. Dětem do jednoho roku je zde vstup zakázán. Ceníky obou areálů jsou poměrně komplikované a rozdělené dle času, který zde chcete strávit, případně v které části areálu zde chcete pobývat. Doporučujeme před návštěvou ceníky prostudovat na internetu. Odkaz do ceníku zde.


Osobní dojem

Most: Most i Chomutov nabízejí mírně odlišné „odbavení“ návštěvníků. V Mostě si nabíjíte čipové hodinky předem. Šatny mají oddělené muži a ženy zcela, při vstupu do bazénu se proto nemůžete splést a nemůžete jít přes sprchy opačného pohlaví. V internetových diskuzích lidé nejčastěji poukazují na nižší teplotu v hale. Naše zkušenost taková nebyla. Byla zde vyšší vzdušná vlhkost, což dokazovalo zamlžování objektivu kamery, ke kterému v Chomutově nedocházelo. Počet atrakcí odpovídá areálu ve městě velikosti Mostu. Chybí zde menší skluzavka, kterou mají v Chomutově. Níže umístěný tobogán ve spodní části může nepříjemně vyhazovat do boku tubusu, pokud s tím nepočítáte. Vybavení pro menší děti zde hodnotíme lépe než v Chomutově. Bazének je větší s větším rozpětím hloubky a děti si zde více užijí vody. Příjemné je prodloužení doby návštěvy bazénu o dobu, kterou strávíte v občerstvení.

Chomutov: V Chomutově platíte nejprve pouze vstup, případnou útratu až při odchodu. Šatny jsou zde společné, mezi kabinkami samozřejmě nechybí převlékárny. Potěšily dětské postýlky v šatnách. Vstupy do bazénu jsou oddělené pro ženy a muže, kvůli sprchám. Pokud zde budete poprvé, dejte si pozor, zda vstupujete do správných dveří. Na rozdíl od Mostu se zde tříleté děcko po chvíli klepalo zimou, ale jen několik minut po vstupu. Poté se již adaptovalo. Dospělí s teplotou v hale problémy neměli. Velmi pozitivně hodnotíme čtyřdráhovou skluzavku v rekreační části areálu. Jen musíte být opatrní, abyste se nezdržovali v dojezdové části. Divoká řeka je zde méně divoká než v Mostě. Luxusní je vířivka. Zde se vejde mnohem mnohem více lidí, než v mosteckém whirlpoolu. Plavci zde mají oddělený prostor se samostatným bazénem, který je širší než v Mostě. Zda je to výhoda či nevýhoda, necháme na vašem zvážení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru