Turistická sezóna na Podřipsku: Už víte, kam letos vyrazit?
Ilustrační foto: Pixabay.com
Co se chystá

Podřipsko - V hlavní turistické sezóně od dubna do října budou otevřeny již tradičně roudnické památky, kterým vévodí spojený prohlídkový okruh románského hradu a Lobkowiczkého zámku.

Okruh začíná u základů hradu, kde navštívíte architektonicky zajímavé prostory, v nichž návštěvníci mohou ochutnat lobkowiczké víno a končí v barokní části zámku v kapli. Vstup do hradu je z Karlova náměstí, kde se nachází vinný pavilon Lobkowiczkého zámeckého vinařství.

Na nádvoří zámku kromě každoročních akcí jako je Roudnický košt (8. 6.) a Roudnické vinobraní (7. 9.) proběhne řada dalších zajímavých aktivit.

Věž Hláska bude přístupná s průvodcem v předem stanovené časy. Na Hlásce vás čeká překvapení v podobě nové expozice v horním patře, kdy se ocitnete jakoby v jizbě barokního trubače. Expoziční projekt „Hláska ve staletích“ bude pokračovat i do nižších pater a bude postupně reflektovat důležité momenty historie této věže.

Jako pokladna roudnických památek bude stejně jako v loňském roce sloužit Informační a dopravní centrum Podřipska.

Chybět nebudou ani prohlídky Chrámu Narození Panny Marie a Augustiniánského kláštera, přístupného pravidelně od května do září.

Turisté a návštěvníci akcí budou moci využít sezónního dopravního spojení. Lodní linka 901 z Ústí n. L. do Litoměřic pojede až do Roudnice nad Labem každou sobotu od 22. 6. do 7. 9. 2019 a při mimořádných plavbách.

Pro všechny se pak nabízí Labská stezka, cyklotrasa č. 2 od Mělníka do Litoměřic a dále do Saska, která vede z Roudnice nad Labem do Litoměřic po pravém břehu. Po levém břehu lze využít cyklotrasu 2A (EuroVelo 7, dříve 3102) směr Terezín. Rovněž je značena odbočka č. 3102 na Říp, na jejíž trase vznikají nové informační tabule.

Pro cyklisty bude připraven „Cyklobus i pro pěší“ do Českého středohoří a Podřipska, který pojede od 1. 6. do 4. 9., každou sobotu a neděli.

Veškeré informace o jízdních řádech, otvíracích dobách památek a výletech najdete na www.vyletnarip.cz nebo v certifikovaném Informačním a dopravním centru Podřipska v Arnoštově ulici 88 v Roudnici nad Labem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru