Žatecko představí o víkendu válečné muzeum i vystoupení mažoretek
Žatecko představí o víkendu válečné muzeum i vystoupení mažoretek.
Co se chystá

Libočany - Libočany u Žatce jsou známé jako rodiště středověkého kronikáře Václava Hájka z Libočan. V sobotu a neděli 4. a 5. května mohou ale obec poznat návštěvníci i jinak: otevírá se tu soukromé válečné muzeum, které vytvořili zdejší nadšenci a sběratelé techniky i předmětů z války.

Muzeum se bude otevírat nepravidelně, informovat o tom bude vždy facebookový profil Válečné muzeum Libočany. Tento víkend je ale díky slavnostnímu otevření mimořádný. V sobotu v 10.30 se muzeum otevírá poprvé, takže tomu odpovídá i doprovodný program.

Na prostranství před muzeem budou ukázky válečné techniky Rudé armády, USA i nacistického Německa. Samotné muzeum je malé, s omezenou kapacitou. Proto pořadatelé připravili i další doprovodný program – bude otevřen kostel Všech svatých a místní zámek, které se otevírají jen výjimečně.

Válečné muzeum bude otevřené i v neděli 5. května, za dalším programem mohou návštěvníci vyrazit do nedalekého Žatce. Ve zdejším Letním kině ve Vrchlického ulici totiž probíhá oblastní postupové kolo Národního šampionátu mažoretek. Otevřený je také Chrám chmele a piva nebo Chmelařské muzeum.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru