Kam o víkendu? Lákají nás jarmarky, farmářské slavnosti, středověk na hradě nebo strongmeni
Středověký život na Horním Hradě. foto zdroj: http://hornihrad.sweb.cz/
Co se chystá

Ústecký a Karlovarský kraj – Máme tu pro vás přehled víkendových akcí, na které můžete vyrazit s celou rodinou a užít si tak volných dní. Ve městech se konají různé jarmarky, farmářské slavnosti, zkusit si také můžete jak se žilo ve středověku na hradě nebo se můžete zúčastnit závodu „silných mužů“... Určitě je z čeho vybírat.

PIVNÍ JARMARK – ÚSTÍ NAD LABEM

11. 5. 2019 OD 10:00 – 22:00 HOD., KOSTELNÍ NÁMĚSTÍ U OC FORUM, ÚSTÍ NAD LABEM

Zveme vás na již devátý ročník oblíbeného pivního jarmarku malých a rodinných pivovarů. Zajištěn bude bohatý program, hudební vystoupení kapel Ready Kirken, ZZ Top Revival, Idio a Idio a spoustu dalších.

Vstupné: zdarma

 

ZUBRNICKÝ MÁJOVÝ JARMARK

11. - 12. 5. 2019 OD 9:00 HOD., HISTORICKÝ SKANZEN, ZUBRNICE

Zveme vás do Zubrnic na Staročeský jarmark s řemeslným trhem, který bude nabit skvělou atmosférou pouličního divadla a hudebních souborů. O zábavu se postarají divadla amatérská, žonglérská, pouliční, ale také čistě profesionální a hlavně i s představením pro děti. Písněmi a tancem vás okouzlí folklórní soubor nebo jiné hudební uskupení.

Na své si také přijdou šikovné ruce, pro které jsou připravené dílny a i mlsný jazýček pozná, že nejlepší jsou čerstvě upečené koláče právě vyndané z kachlových kamen ve světnicích. Pro sportovce tu bude připravena soutěž v pití piva nebo pouťové kolotoče.

Vstupné: 60 Kč, snížené 40 Kč

 

FARMÁŘSKÁ SLAVNOST NA NÁMĚSTÍ V MOSTĚ

11. 5. 2019 OD 14:00 HOD., 1. NÁMĚSTÍ, MOST

Nenechte si ujít Jarní farmářské slavnosti v Mostě. V parku vedle magistrátu proběhne prezentace Gastrotechno Group – škola vaření. Ve 4 vstupech proběhne ukázka vaření a bude vyhlášena soutěž o poukaz na kurz vaření. V této klidové zóně bude i stánek se zmrzlinou – novinka ICEroller – kterou připraví přímo před hostem a stánek s malováním na obličej. Na komunikaci vedle parku bude odpoledne probíhat akce ELEKTROWIN – nafukovací atrakce pro děti i dospělé zaměřené na třídění elektroodpadu.

Vstupné: zdarma

 

DEN PRO CELOU RODINU – MOST

11. 5. 2019 OD 13:00 HOD., UL. ZDEŇKA FIBICHA, MOST

Nenechte si ujít Den pro celou rodinu s městskou policií 2019. Na programu budou hry, soutěže, divadelní vstupy, půjčit si můžete koloběžky a odrážedla a dozvíte se něco o bezpečnosti silničního provozu. Můžete se také těšit na kynologickou ukázku, simulaci dopravní nehody a spoustu dalšího.

Vstupné: Zdarma

 

 STŘEDOVĚKÝ ŽIVOT NA HORNÍM HRADĚ

11. - 12. 5. 209 OD .., HORNÍ HRAD HAUENŠTEJN, KRÁSNÝ LES

Letos poprvé ožije hrad opravdovým středověkem! Přijďte se k nám vrátit v čase. Uvidíte dobový běžný život a řemesla. A především ukázky replik historických chladných i palných zbraní za účasti mnoha historických spolků a klubů.

Celkem 120 členů skupin historického šermu!!! Bohatý program začne už v sobotu: 11. 5. sobota SMLOUVA S Ďáblem - přeneseme vás do středověkého dne, vstoupíte do příběhu hauenštejnské pověsti. Uvidíte souboje, bitvy, vyvolávání ďábla, ohnivou šou, a mnoho dalšího - program do večerních hodin, kdy nás rozpálí ohnivá show 12. 5. v rámci bohatého nedělního programu zažijete HUSITSKÉ VÁLKY V KRAJI HAUENŠTEJNSKÉM vstoupíte do historických mezníků doby na hradě a potkáte se s historickými postavami Hauenštejna

Vstupné: 150,-Kč děti 100,-Kč rodinné 450,-Kč

 

STRONGMEN¨S GAMES – AŠ

11. 5. 2019 OD 9:00 HOD., SADY MÍRU, AŠ

Zveme vás na Strongmen's Games do Aše, které proběhnou v sobotu 11. května od 9 hodin v Sadech Míru. Úvodem se zde bude konat amatérský závod a od 13 hodin proběhne Profi závod Open. Občerstvení je zajištěno, soutěž pro diváky a po akci, od 18 hodin proběhne koncert kapely Vaťák.

Vstupné: zdarma

(JAN)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru