36 TIPŮ NA VÍKEND: Hraje nejslavnější česká kapela, koná se největší český festival a spousta dalších akcí!
Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký kraj - Ani třetí červnový víkend se rozhodně nudit nebudete. Nabídne koncerty mnoha kapel a zpěváků mnoha hudebních žánrů, ať už samostatně či v rámci různých slavností či festivalů, včetně toho asi v Čechách největšího, a čekají vás i další skvělé akce.

V Mostě se na hradě opět probudí Magistr Kelley, bude se dobře jíst, pít lahodné i zlatavé moky, vonět ke květům, bude prostor i pro turistiku a pohyb. V Milovicích u Prahy se bude od pátku do neděle pařit s nejznámějšími českými kapelami a i u našich přeshraničních sousedů v Drážďanech to bude zajímavé. Drážďany lákají na obří párty, krásné zahrady či noc vědy, Pirna bude slavit.

Podívejte se, co nám víkend od pátku 14 až do neděle 16. června přinese nejen v našem kraji.

CHOMUTOVSKO

Chomutov

14. červen - ČECHOMOR 2019 - KOOPERATIVA TOUR 2019 od 19 hodin

  • V pátek 14. června se uskuteční v letním kině v Chomutově koncert kapely Čechomor v rámci KOOPERATIVA TOUR 2019. Účinkující: Čechomor, Martina Pártlová, Voxel a spol.
  • Vstupné 420 Kč

Jirkov

14. červen – Koncert ZUŠ Chomutov – od 18 hodin

  • U příležitosti Svátku hudby a Evropského dne hudby se představí v koncertním sále Základní umělecké školy, Chomutovská, Jirkov, absolventi hudebního oboru ZUŠ.

Kadaň

16. červen - Festival jazzových a tanečních orchestrů – od 14 hodin

  • V zahradách Františkánského kláštera proběhne 16. Června již 12. ročník festivalu jazzových a tanečních orchestrů. Na malém pódiu u Konírny bude navíc probíhat Umělecký piknik - vystoupení žáků ze ZUŠ, kde se představí všechny umělecké obory. Na velkém pódiu již tradičně zahrají jazzové a taneční orchestry z celého širokého okolí.
  • Vstupné zdarma

16. červen – Martin Chodúr – od 19 hodin

  • Ve večerních hodinách vystoupí jako host 12. ročník festivalu jazzových a tanečních orchestrů zpěvák Martin Chodúr.
  • Vstupné 120 Kč

1306tipy2

Klášterec nad Ohří

15. červen - Letňák 2019 - Den hudby

  • V letním kině v Klášterci nad Ohří se uskuteční festival Letňák. Těšit se můžete na kapely ZAKÁZANÝ OVOCE (Praha), KRAUSBERRY (Praha), DENOI (Brno), OBJECT (Kraslice), END OF SCREAM (Loket), JANEK & KAPELA (Klášterec nad Ohří), DRUM BAND F.Z. (Ostrov) a HI JACK (Kadaň). Tento projekt finančně podpořilo město Klášterec nad Ohří.
  • Vstupné v předprodeji (IC Klášterec a IC Kadaň): 200 Kč
  • Vstupné na místě: 300 Kč

15. červen – Výstup na zámeckou věž – od 8.30 hodin

  • Hasičský víceboj TFA. Již pošesté se na kláštereckém zámku uskuteční nejtěžší hasičský závod. Více info na přiloženém plakátu, propozice jsou k dispozici na stránkách města, nebo na vyžádání zašleme. Přijďte podpořit hasiče, kteří dorazí pokořit sami sebe.
  • Vstupné zdarma

LOUNSKO

Louny

15. červen - Food Festival Louny - od 10 do 20 hodin

  • Na Mírovém náměstí se uskuteční jedineční food festival. Přijďte ochutnat ty největší dobroty z různých koutů světa. Těšit se můžete na mix chutí americké, mexické, asijské, české či středomořské kuchyně. Veggie nadšenci si také přijdou na své. K dobrému jídlu patří samozřejmě i skvělé víno, pivo z menších pivovarů či domácí cider. K sladkému zase jen ta nejlepší výběrová káva.
  • Vstup Zdarma

Žatec

15. červen – Na hranici Sudet – od 10 hodin

  • Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci připravuje pro zájemce turistiky a historie muzejní pochod, tentokrát Po hranici Sudet, který se uskuteční v sobotu 15. června 2019. Na stanovištích se dozvíte různé příběhy míst a lidí z předválečného a válečného období a promítneme si několik krátkých dokumentů. Účastnický poplatek pro žatecké obyvatele a z blízkého okolí, kteří využijí cestu autobusem je 100,- Kč a je nutno ho uhradit předem do 14. 6. na hlavní budově muzea v Žatci (Husova 678). Pro případné zájemce z Loun a okolí, kteří se sami dopraví do Zeměch (náves) nebo přijdou pěšky do Opočna je poplatek 50,- Kč, možno ho uhradit na místě v den konání. Start je v 10 hodin.
  • Nezapomeňte se vhodně obléct, jídlo, pití a dobrou náladu sebou :). Pochod se koná za každého počasí.

Podbořany

14. a 15. červen - Podbořanské letní slavnosti 2019 – od 16 hodin

  • Na Podbořanském náměstí se uskuteční dvoudenní slavnosti. V pátek vystoupí HAND GRENADE, CARPATIA CASTLE či Honza Křížek, v sobotu pak BIG BAND ZDEŇKA TOLGA, WOLTY 123, PERUTĚ, JAKUB DĚKAN a BAND či Anna K. Připraveny jsou i další doprovodné akce.
  • Vstupné zdarma

Petrohrad

15. červen - 27. Zahradní slavnost v Petrohradě – od 10 do 17 hodin

  • Zahradní slavnost se uskuteční v prostorách areálu Psychiatrické léčebny Petrohrad. Moderuje Vojtěch Bernatský. Vystoupí Kryrské mažoretky, MELODY GENTLEMEN (swing), Robert Křesťan a DRUHÁ TRÁVA – (folk & country), České srdce (rock), Heidi Janků s kapelou (pop), VYSOČINKA (dechová kapela) a na závěr zahraje CHRÁMOVÝ SBOR VÁCLAV A PĚVECKÝ SBOR HARMONIE.

1505vyzvactenarum

Smolnice

15. červen - Hudba ve Smolnici – od 16 hodin

  • V Kostele sv. Bartoloměje ve Smolnici se uskuteční koncert pěveckého sboru Harmonie z Loun - sbormistr K. Kurka, K. Štolová, chrámového sboru Václav ze Staré Boleslavi - sbormistryně M. Nohynková, smíšený sbor Pro Radost z Lysé nad Labem - sbormistr P. Bajer. Program: Missa brevis Jiřího Pavlici a duchovní hudba z repertoáru obou chrámových sborů.

Líšťany

15. červen - OSLAVY 140. VÝROČÍ SDH LÍŠŤANY – od 13 hodin

  • Sbor dobrovolných hasičů Líšťany Vás zve na Oslavy 140. výročí svého založení. Oslavy se odehrají v sobotu 15. června v prostorách hasičské zbrojnice. Oslavy budou zahájeny v 13:00, následovat bude průvod k pomníku hasičů. Do rytmu návštěvníky dostane bubenické vystoupení skupiny Drum Band F. Z. Pro diváky bude připravena také ukázka vyproštění z vozidla, o kterou se postará HZS ČR PS Bitozeves. Historickou techniku představí SDH Černčice. Jak vypadá hašení oleje, předvedou členové místního sboru. Své hasičské aktivity představí i děti SDH Líšťany. Na večer je pro návštěvníky přichystána živá hudba v podání kapely Free Birds a ohňostroj. Hasiči myslí i na dětské návštěvníky, kteří se mohou těšit na představení divadla Mazec, skákací hrady a další doprovodné hry a soutěže. Zájemci se mohou zúčastnit projížděk historického hasičského vozidla Laurin & Klement.
  • Vstup zdarma

Benátky

15. červen – DOBRODĚNÍ – od 14 hodin

  • Do restaurace Stromovka v Benátkách u Loun vás zve Spolek Dobroděj na charitativní akci Dobrodění. Připraveny budou tvořivé dílny, hry, soutěže a pohádky v režii postoloprtského divadelního souboru Klouzák, předváděčka RC modelů, ale i kadeřnice, malování na obličej, dále taneční a hudební vstupy a také kouzelník. Od 18 hodin zahrají kapely Deficit, Harfa Band, Definitivní Ententýk, Paralet a Holborn Stereo. Výtěžek poputuje na dobrou věc.
  • Vstupné: 80 Kč minimální příspěvek, děti zdarma

MOSTECKO

Most

16. červen - Den magistra Kelleyho – od 11 hodin

  • Zveme Vás na tradiční městskou akci sahající svými kořeny až do středověku - Den magistra Kelleyho. Akce začíná jako obyčejně stezkou pro děti kolem Hněvína a končí slavným útěkem šarlatána Kelleyho z hradu. Dobrou tradicí je též lanové centrum, ukázky sokolnictví či alchymistické pokusy. Objednán je též kat Muschwerk. Chybět nemohou stánky s občerstvením či řemeslnými výrobky. To vše zasazené do malebného prostředí našeho romantického hradu. Letošní pohádkou je Kocour v botách od 14:00. Akce je vodná pro celou rodinu. Program Dne magistra Kellyho- 11:00 zahájení - 12:00 kejklíř Lukáš - 12:30 historický šerm – Equites - 13:00 sokolník - ukázka výcviku dravců - 13:30 alchymista Gorvin - 14:00 divadelní představení pohádky Kocour v botách - 15:00 katovské řemeslo kata Muschwerka - 16:00 historický šerm – Equites - 16:30 sokolník - ukázka výcviku dravců - 17:00 alchymista Gorvin - 17:30 útěk Kellyho z věže hradu.
  • Vstup zdarma

15. červen – Zahájení turistické sezóny – od 9.30

  • Přijďte zahájit turistickou sezónu na mostecké letiště. Čeká vás bohatý program, soutěže pro děti, ukázka letadel, prohlídka hangáru, ukázky vojenské techniky, přehlídka hasičů a veteránů. Můžete se posadit do letadla a proletět se nad Mostem. Ve 13 hodin a letiště přijede více než 200 veteránů z celého Česka i ze zahraničí.
  • Vstup zdarma

16. červen – Stará Sešlost na Benediktu – od 15.30

  • V restauraci Benedikt se uskuteční další z country čajů pro seniory s kapelou Stará Sešlost. Kapela se Stará sešlost hraje moderní country a folk, ale nevyhýbá se ani jiným žánrům. Vydala již několik CD a vidět ji můžete i ve vysílání Šlágr TV.
  • Vstupné neuvedeno

Klíny

15. a 16. červen – Pohádková lanovka – 14 až 18 hodin

  • V sobotu a neděli vás čeká v sportovním areálu na Klínech pohádková lanovka. Nejen že budou otevřena všechny sportoviště, ale uvidíte tu i různé pohádkové bytosti a ty vás vyvezou na lanovce zase nahoru. Kromě pohádkových postav budou připraveny i různé soutěže. Jde o již 4. ročník úspěšné akce pro děti. Projdete si stezku lesem plnou pohádkových postav a po splnění úkolů vás vyveze lanovka. V areálu najdete také stánky s občerstvením, malování na obličej a další. Stezka s pohádkovými postavami a úkoly pro děti vede v terénu (lesní cesty s kořeny apod.), proto organizátor doporučuje pevnou obuv.
  • Vstupné dospělí 130 Kč, děti od 3 do 15 let 90 Kč

TEPLICKO

Teplice

14. červen – Farmářské trhy – od 9 do 16 hodin

  • Na teplickém náměstí Svobody bude další Farmářský trh. Mezi prodejci jsou zastoupeni zejména malí a střední zemědělci a výrobci potravin. Ti zde prodávají čerstvou zeleninu, ovoce, mléčné i masné výrobky, doplňkově také jiné produkty. Zboží pochází z dané země či přímo z daného regionu.
  • Vstup zdarma

15. červen – koncert Kabát - Po čertech velký turné Teplice – od 18 hodin

  • V roce 2019 oslaví Kabát 30. let, a vystoupí v Teplicích Na Stínadlech, hrající ve stejné sestavě. Exklusivní turné v pěti městech je pojaté jako „nástupce” dvou realizovaných výročních koncertů z let 2009 a 2014 v Praze na Vypichu. Tento prostor zůstane zcela jistě nenapodobitelný… Sama kapela k tomu říká: Vypich pro nás byl, a navždy zůstane, nezapomenutelným zážitkem. Fakt jsme si to užili, a byl to pro nás takový splněný sen. Když jsme jako kluci zírali na VHS kazetách na koncerty velkých světových kapel, chtěli to zažít také. Nicméně… Vypich má své přednosti, ale i své nevýhody. Prostor pro fanoušky je velmi úzký, a tak se při počtu lidí, kteří tam byli, musí nesmyslně natáhnout do dálky. Zároveň chápeme, že ne každý si může zařídit volno zrovna na ten jeden vybraný termín.
  • Na co se můžete těšit: Zazní největší hity kapely, které Kabát složil a vydal za celou dobu své existence. Jak je u Kabátu zvykem, připravte se na monstrózní propracovanou show, a nekompromisní zvuk!
  • Vstupné 350 až 600 Kč

15. a 16. červen - Levandulový a medový víkend – od 9 do 18 hodin

  • Přijďte se pokochat krásou a hlavě vůní levandule a také se od českých včelařů dozvědět něco víc o včelách a medu můžete o víkendu v teplickém zahradnictví Stanová 1998.
  • Vstupné zdarma

Bílina

15. červen - Den otevřených dveří s léčivými prameny – od 11 do 17 hodin

  • Prohlídka stáčírny, ochutnávky či živá knihovna a další program pro děti i dospělé můžete zažít na Dni otevřených dveří s léčivými prameny v areálu lázní kyselka v Bílině.
  • Vstupné zdarma

Osek

16. červen - 55. hudební festival Ludwiga van Beethovena – od 16 hodin

  • V konventním sále cisterciáckého opatství se koná 55. hudební festival Ludwiga van Beethovena. Hrají Atlantis Collegium a Petr Nouzovský – violoncello Pořadatelem akce je Severočeská filharmonie Teplice.
  • Vstupné 120 Kč

Sobědruhy

15. červen - Den otevřených dveří Archeologického depozitáře – od 10 do 16 hodin

  • V sobotu se otevře Archeologický depozitář v Sobědruhách, Srbická 479. Přijďte si prohlédnout specializovaná pracoviště a archeologický depozitář teplického muzea, které se nacházejí ve skleněné budově nedaleko obchodního centra Olympie (vedle Peugeotu). Akce se koná u příležitosti evropského dne archeologie a je spojena s představením nové rentgenologické laboratoře ke konzervaci kovů a archeologizovaného skla a jedinečnou výstavou zlatého pokladu z archeologických sbírek.
  • Vstup zdarma

LITOMĚŘICKO

Litoměřice

14. červen – Sochařské sympozium – od 10 hodin

  • Litoměřice odhalí čtyři nová díla sochařského sympozia. Během srpna zkrášlí lesopark na úpatí Mostné hory. Přijměte pozvání na slavnostní odhalení čtyř děl letošního 5. ročníku mezinárodního sochařského sympozia, které se uskuteční v pátek 14. června v 10 hodin v areálu výstaviště Zahrady Čech. Sympozium bude slavnostně zahájeno i ukončeno za přítomnosti představitelů města LItoměřice a médií. Během sympozia jsou připraveny exkurze po památkách, galeriích a zajímavostech v Litoměřicích a jeho okolí.
  • Vstupné neuvedeno

Ploskovice

15. červen - Ploskovické zámecké hodování – od 9.30 do 18 hodin

  • Festival regionálních potravin, minipivovarů a krajových specialit se uskuteční na boskovickém zámku. Představí se Vám nejlepší lokální minipivovary, domácí potraviny a krajové speciality. Akce se koná v zámeckých Grottách a na nádvoří za každého počasí a je vhodná pro celou rodinu.
  • Vstupné zdarma

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Roudnice nad Labem

15. červen - TAJEMNÝ ORIENT - 13. ROČNÍK – od 19 hodin

  • Večerní show v rámci 13. ročníku festivalu Tajemný Orient v Roudnici nad Labem v kinosálu zámku. Taneční představení za účasti předních českých a slovenských tanečnic a souborů. Pořádá Taneční studio Caravana Roudnice n.L.ve spolupráci s Říp o.p.s. Předprodej v Knihkupectví Rotunda, Karlovo náměstí 80.
  • Vstupné 120 a 170 Kč

DĚČÍNSKO

Děčín

14. a 15. červen – Mezinárodní hudební festival – od 14 hodin

  • Na program v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Česká Kamenice 2019 se můžete těšit i v Děčíně. V pátek 14. června a v sobotu 15. června se na Masarykově náměstí představí big bandy, dechové orchestry a folklorní soubory z Česka i zahraničí. Páteční program uzavře skupina Lokomotiva s Petrem Vondráčkem a sobotní pak Swingless Jazz Ensemble Slovensko se svými sólisty a hosty Martinem Vetrákem a Danielem Bartákem. Nenechte si ujít tento zajímavý hudební zážitek. Více informací najdete v našem článku zde.

Zámek Děčín

16. červen - Den růží – od 9 hodin

  • Rozkvetlá Růžová zahrada plná omamné vůně, koncerty, přednášky, hra pro děti a dílničky, to vše čeká na každého návštěvníka Dne růží na děčínském zámku.
  • Vstupné 10 a 20 Kč

16. červen - Děčínský pěvecký sbor - od 18 hodin

  • V jižním křídle zámku v knihovním sále se uskuteční Jarní koncert Děčínského pěveckého sboru pod vedením Prof. PaeDr. Jiřího Holubce, Ph.D.
  • Vstupné 100 Kč

Česká Kamenice

16. červen – Otevření Rákosníčkova hřiště – od 10 do 17 hodin

  • Lidl otevírá páté letošní Rákosníčkovo hřiště! Akce pro celou rodinu se uskuteční v neděli 16. června v České Kamenici v ulici Palackého v době od 10 do 17 hod. Těšit se můžete na celodenní zábavný program pro děti. V 11 hod. vystoupí Michal Nesvadba z Kouzelné školky a po celý den budou děti i dospělé návštěvníky bavit představení o Rákosníčkovi v podání herců z divadla Scéna. Pro děti bude na místě otevřen umělecký koutek, kde si budou moci vyrobit své vlastní tričko s Rákosníčkem, nebo si nechat pomalovat obličej. Připravena bude také řada soutěží, po jejichž splnění dostanou děti od Rákosníčka tašku s dárky. Po dobu celého programu bude zajištěno občerstvení ze sortimentu prodejen Lidl za příznivé ceny, chybět nebudou ani oblíbené a zdravé fresh džusy z čerstvého ovoce. V České Kamenici je to již 94. hřiště, které společnost Lidl v rámci projektu Rákosníčkova hřiště postavila. Město jej získalo díky hlasování. Ve své kategorii získalo 21 916 hlasů, a po zásluze se dočkalo nového hřiště. Radost v České Kamenici tak byla veliká a děti především předškolního věku se mohou těšit na nové atrakce a herní prvky s oblíbenou postavičkou Rákosníčka
  • Vstupné zdarma

Jílové

15. červen – Taneční odpoledne v Jílovském zámku od 15 do 19 hodin

  • Město Jílové Vás srdečně zve na Taneční odpoledne v Jílovském zámku, kde Vám zahraje oblíbené Duo Forte. Čeká na Vás také menší kvíz za sladkou odměnu.
  • Vstupné 40 korun

PRAHA

Milovice

14. až 16. červen – festival Votvírák – pátek od 14.45 a v sobotu od 10.45 hodin

  • Na letišti v MIlovicíh u Prahy se tento víkend uskuteční asi největší český festival Votvírák. Slibuje skvělé české kapely na čtyřech hlavních pódiích, a hudební styly rock, hip hop, dance a pop a čtyři DJs zóny. Vystoupí přes 120 interpretů, mezi nimi například Kryštof, Rybičky 48, Jakub Děkan & Band, Divokej Bill, Mandrage, Sodoma Gomora, Yzomandias x Nik Tendo (Milion +), Marpo & TroubleGang, PSH, Strapo, Smack, Rytmus, Paulie Garand, Rest, Idea, Boy Wonder, Matys, MC Gey, Maniak, Dymytry, Skyline, Horkýže Slíže, Krucipüsk, Brutus, Visací Záme, Doga, Wohnout a další. Hostem má být prý i Hana Zagorová. Festival slibuje i doprovodný program, lanovou dráhu, pouťové atrakce, maad bounce překážkovou dráhu, lukostřelbu, fotbalovou střelnici nebo paintball a také soutěž o letecký zájezd do Egypta. A bude toho ještě mnohem víc.
  • Festivalový vstup 529 Kč

NĚMECKO

Drážďany

  • 14. až 16. červen - ALTERNATIVNÍ FESTIVAL: Pestrá republika Neustadt

    Pro všechny milovníky mezinárodní kuchyně, hudby a dobrodružství je tu již tradičně uliční festival Bunte Republik Neustadt (BRN). Davy skvěle naladěných přátelských lidí, příjemná atmosféra a spousta nových věcí k vidění! Třídenní nepřetržitá párty, asi tak nejlépe charakterizovatelná výrokem "Absolutní úlet". Počátky festivalu sahají až do roku 1990. Akce původně vznikla z čiré iniciativy několika nadšenců obývajících čtvrť Vnější Neustadt a měla velmi bouřlivé jak začátky tak i každoročně se opakující průběh, většinou provázený velmi aktivní účastí policie. Časem její radikálnost polevila, zakladatelé i účastníci o pár let zmoudřeli a festival se stal takříkajíc institucí.
  • V současné době je sice v rámci festivalu čtvrť Neustadt vždy v době festivalu ze vstupních ulic uzavřena policejními hlídkami, které kontrolují kolemjdoucí, aby u sebe neměli sklenice a skleněné láhve či jiné nebezpečné předměty, ale svou "nebezpečnost" festival již dávno ztratil. Dnes se BRN daleko více jeví jako "akce pro rodiny s dětmi". I tak je výhodné být při její návštěvě tolerantně naladěn/a a není naškodu disponovat určitou předchozí multikulturní zkušeností. Heslo "Neustadt snídá celý den a chodí spát až ráno" platí ve dnech konání BRN dvoj- až trojnásob. Respektive během festivalu Neustadt nespí nikdy.
  • Vstup zdarma

14. červen - Dlouhá noc vědy – od 18 – 01 hodin

  • V pátek 14. června večer pořádá 6 drážďanských vysokých škol a téměř čtyři desítky vědeckých a výzkumných zařízení kolem pěti stovek různých akcí v rámci 17. ročníku Dlouhé noci vědy. | Hashtag pro sociální sítě je #LNdWDD Objevitelská noc odhalí všem zvídavým dobrodružný svět přírodovědeckých, ale také kulturních a sociálních disciplín na katedrách Technické univerzity i na vědeckých pracovištích řady věhlasných drážďanských institutů. Ty nabízí první páteční červencový večer pestrý a zajímavý program obsahující několik set akcí, vhodných i pro děti a mládež. V tento večer lze též vstoupit do jinak uzavřených budov a či laboratoří a nahlédnout vědcům pod pokličku - resp. do zkumavek.
  • Noci vědy se účastní velká většina drážďanských výzkumných zařízení. Na programu jsou výstavy, prezentace, prohlídky, přednášky a veřejné předvádění experimentů. Jako jízdenka na MHD platí tištěný program dlouhé noci. Alternativně si můžete stáhnout digitální jízdenku pro smartphone na níže uvedeném odkazu. Informace o jízdních řádech MHD získáte na webu www.dvb.de či m.dvb.de. Výhodou akce je, že většina organizátorů akcí komunikuje v angličtině. Pokud se zajímáte o nějaké drážďanské vědecké zařízení, neváhejte a vypravte si jej v tento den prohlédnout! Na oficiálním webu Noci vědy si můžete sestavit individuální program míst a akcí, kterých se zamýšlíte zúčastnit (bohužel letos jen v němčině).
  • Vstupné neuvedeno

15. a 16. červen - Oslavy 300 let Barokní zahrady Großsedlitz – od 11 hodin

  • Na cestě do Drážďan se nachází barokní poklad - zahrada Großsedlitz, která si zachovala stále čitelný záměr svého tvůrce. August Silný ji využíval pro své citrusy a především jako reprezentativní dějiště opulentních slavností. O víkendu 15. a 16. června 2019 se v barokní zahradě konají oslavy 300 let jejího založení: V sobotu dopoledne se v Dolní oranžerii uskuteční vernisáž výstavy fotografií barokních rezidencí v Sasku a Čechách (Untere Orangerie, 11:00). V sobotu večer bude možné zhlédnout od 20:30 hodin barokní spektákl (německy, zvláštní vstupné 22 €/16 €, opakování 22. června). V neděli se konají akce pro rodiny s dětmi i prezentace historické módy, ve společenském sále v Horní oranžérii (Obere Orangerie, Gesellschaftsraum, začátek 11:30). V neděli se na oslavy platí do zahrady zvýšené vstupné (dospělí 8 €/6 €, děti 6 až 16 let 1 €).
  • Vstupné v textu

Pirna

14. až 16. červen - Městské slavnosti »Pirna Stadtfest« - od 10 do 18 hodin

  • V Pirně se koná pětkrát do roka při různých příležitostech prodejní neděle. V tyto neděle jsou otevřené obchody vždy od 13 do 18 hodin a probíhají doprovodné akce s bohatým programem. Tento víkend se můžete těšit na Pirna Stadtfest, což je nepochybně největším a nejvýznamnějším regionálním festivalem ve městě. Od 14. do 16. června 2019 zde můžete oslavovat v celém centru města. V mnoha městských částech je nejen pestrá scénická scéna, ale i mnoho nabídek pro mladé i staré na různých místech, z nichž každá má již svou vlastní tradici.
  • Vstupné neuvedeno

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru