Roudnici navštíví protidrogová akce Cyklo-běh za ČR bez drog
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Co se chystá

Roudnice nad Labem - V pátek 21. června navštíví Roudnici největší protidrogová vzdělávací akce spojená se sportem u nás - Cyklo-běh za ČR bez drog. Mezi 10.00 - 10.30 budou jeho účastníci v ulicích města rozdávat vzdělávací brožury, letáky a odpovídat kolemjdoucím na dotazy týkající se drog.

Slavnostní zahájení 17. ročníku Cyklo-běhu proběhlo v pondělí 10. června 2019 v Orlové za účasti stovek dětí, známých osobností a hostů. Další desítky mladých sportovců pak společně s cykloběžci odstarovali letošní turné. Celá akce bude zakončena v Praze v pátek 21. června 2019.

Cyklo-běh se koná u příležitosti Mezinárodního dne proti zneužívání drog, který připadá na 26. červen. Trasa letošního dvanáctidenního Cyklo-běhu vede přes 39 měst Čech a Moravy. Celkem trasa čítá přes 1100 kilometrů. Tým 8 - 10 cyklistů-běžců, kteří sami žijí život bez drog, urazí tuto vzdálenost za 10 dní. Čeká na ně průměrná denní vzdálenost 110 kilometrů! V průběhu tohoto maratonu navštěvuje desetičlenný tým Cyklo-běhu představitele 39 měst a mluví s nimi o problematice drog a jejím řešení, které spočívá v prvé řadě ve zvýšené protidrogové osvětě v daném městě a jeho okolí. Zároveň bude městům prezentovat efektivní Hubbardův detoxikační program pro drogově a alkoholově závislé, fungující výhradně bez použití náhražkových drog.

Celorepublikový Cyklo-běh upozorňuje na DROGOVOU NEGRAMOTNOST u mládeže a dětí a pomáhá zvýšit celospolečenskou aktivitu a zodpovědnost v přístupu k tomuto problému. Projekt je také iniciátorem myšlenky DEN BEZ DROG. V prevenci je důležitý postoj, a proto jeho organizátoři přesvědčují představitelé měst, aby se připojili k myšlence Cyklo-běhu tím, že se rozhodnou stát „Městem bez drog“. Po celou dobu tohoto maratonu probíhají v ulicích navštívených měst INFORMAČNÍ PROTIDROGOVÉ KAMPANĚ. Občanům jsou zodpovídány jejich otázky a zároveň jsou rozdávány brožury a letáky o nebezpečí drog a jejich zdravotních a sociálních rizicích.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru