Vinařských Litoměřic se zúčastní vinaři z patnácti zemí, letošním šampionem je Rulandské bílé z jižní Moravy
Zdroj: www.litomerice.cz
Co se chystá

Litoměřice - 19. ročník Vinařských Litoměřic bude z jednoho hlediska rekordní. Svá vína totiž na výstavu přihlásili vinaři z 15 zemí, což je nejvíc v historii. Do soutěže pak celkem 114 vinařů a vinařství poslalo 657 soutěžních vzorků.

Letošní Vinařské Litoměřice se uskuteční 25. (13 – 21.30 h) – 26. června (10 – 19 h) v Kulturním a konferenčním centru a přilehlých prostorách Hradu Litoměřice.

Ochutnat budete moci vína ze Slovenska, Francie, Rakouska, Rumunska, Německa, Itálie, Španělska, Bosny a Herzegoviny, Makedonie, Kosova, Libanonu, Chile, USA, Austrálie a samozřejmě z Česka.

Záštitu nad výstavou a účast v čestném předsednictvu každoročně přebírá řada významných osobností. „Výstava má celostátní ohlas a zaujala řadu vinařů z Čech i ze zahraničí, kteří se účastní jak soutěže vín, tak výstavy samotné. Jedná se o jednu z největších vinných akcí na území ČR a zároveň největší výstavu českých vín,“ sdělil Pavel Kacerovský, ředitel Vinařských Litoměřic.

Slavnostní zahájení se uskuteční v první den akce od 15 hodin. Ceremoniál s předáním ocenění vítězům soutěže pak od 17 hodin. O doprovodný program se postará cimbálová muzika Slovácko s Jožkou Šmukařem. Vstupné na každý den je 250 korun a v ceně je degustační sklenička. Organizátorem výstavy je tradičně společnost Ortopedické centrum s.r.o. ve spolupráci s Cechem českých vinařů a městem Litoměřice.

Ve středu 2. června proběhla soutěž vín v hotelu Koliba. Šampiónem Vinařských Litoměřic 2021 se stalo Rulandské bílé 2018 VOC z Chateau Bzenec, druhé skončilo Cuvée Johann W 2014 jakostní víno známkové ze Zámeckého vinařství Johann W z Třebívlic a třetí Hibernal 2020 výběr z hroznů z Rodinného vinařství Turzík.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru