Vyrazte na trhy, výlet parním vlakem, nebo třeba do kina! Přinášíme několik tipů na víkend
PARNÍ MOTOROVÝ VŮZ M 124.001 KOMAREK. FOTO ZDROJ: NTM
Co se chystá

Ústecký kraj - Nemáte ještě plány na víkend? Přinášíme vám pár tipů nejen z Mostecka, ale také z okolí. Vyrazit můžete na pěstitelské trhy, výstavy, či třeba na výlet parním vlakem.

Pěstitelské trhy - 24. 7. 2021 5:00 - 12:00, Radniční park

Oblíbené pěstitelské trhy se přesunuly do areálu Radničního parku a konají se zde každou sobotu od brzkých 5:00 hodin. Pokud si tedy v sobotu ráno přivstanete, můžete nastartovat Váš den příjemným nákupem čerstvých surovin. Kromě zemědělských produktů zde můžete nakoupit i bylinky a řezané květiny. Pěstitelské trhy jsou ukončeny vždy v pravé poledne.

Vstupné: zdarma

 

Poutní mše svatá - 24. 7. 2021 15:00, Bělušice

V obci Bělušice si pro Vás spolu se Sdružením pro obnovu kostela sv. Jakuba v Bedřichově Světci připravili na sobotu 24. července 2021 zajímavý program. Od 15:00 hodin si můžete prohlédnout prostory kostela sv. Jakuba, a to i s průvodním slovem. Dozvíte se tak spoustu zajímavých informací. Následně bude od 16:00 hodin sloužena v kostele poutní mše svatá. Po skončení mše je pro všechny účastníky připraveno posezení s malým občerstvením.

Vstupné: zdarma

 

Krušnoman Cross Triathlon - 25. 7. 2021 8:00 - 17:00, areál Matylda

V neděli 25. července odstartuje na Matyldě oblíbený závod Krušnoman Cross Triathlon. Připraveny jsou dvě hlavní trasy – krátká a dlouhá, trasa pro handicapované a trasa pro malé závodníky, kteří budou závodit spíše symbolicky ve svých věkových kategoriích. Na závody začíná prezentace účastníků od 8:00 hodin, vyjma dětských soutěžících, kteří mají prezentaci již od 7:30 hodin.

Startovné: 600 Kč, děti do 15 let 100 Kč Registraci je možné provádět pouze online.

 

VÍCEDENNÍ AKCE

Výstava - Ptačí stavitelé - 6. 11. 2020 - 30. 12. 2021, 12:00 - 18:00, Oblastní muzeum a galerie v Mostě

Ornitologická výstava prodloužena. Přírodovědné oddělení Oblastního muzea a galerie v Mostě, p. o. pro Vás připravilo výstavu ptačích hnízd a kolébek. Ptáci mají úžasnou schopnost létat, zajímavé tvary, pestré zbarvení a v neposlední řadě pozoruhodné životní projevy, kde asi nejvíc obdivujeme jejich rodičovskou péči. Ta je těsně spjata se stavbou a využitím hnízd. Každý druh ptáka má své typické hnízdo a vy je zde můžete z těsné blízkosti obdivovat. Kurátorem výstavy je ornitolog Jaroslav Bažant.

Vstupné: základní 30 Kč, snížené 15 Kč

 

Výstava - Památné stromy Ústeckého kraje - 6. 11. 2020 - 30. 12. 2021 12:00 - 18:00, Oblastní muzeum a galerie v Mostě

Přírodovědná výstava prodloužena. Památné stromy jsou živí, i když němí svědkové naší historie. Pohled do jejich světa přináší autorská výstava Víta Jozy zaměřená na mimořádně cenné památné stromy v Ústeckém kraji. Dozvíte se o stromech vynikajících svým věkem, vzrůstem, dendrologickou či krajinnou hodnotou, i o stromech zvlášť pamětihodných z hlediska naší historie. Nahlédnete také do života památných stromů, jejich ohrožení i možností je chránit.

Vstupné: základní 30 Kč, snížené 15 Kč

 

Sokrates 1 - 25. 1. - 31. 10. 2021

Letošní 19. ročník veletrhu byl z důvodu vládního nařízení ohledně COVID-19 přesunut do elektronické formy. Jednotlivé školy se Vám tak představí v online prostředí. V tomto odkazu naleznete seznam středních škol, které nabízejí možnost studia. Doporučujeme ho navštěvovat opakovaně, protože školy zde mají možnost do konce října své profily upravovat.

 

Sokrates 2 - 26. 2. - 31. 12. 2021

Letošní 13. ročník veletrhu byl z důvodu vládního nařízení ohledně COVID-19 přesunut do elektronické formy. Jednotlivé školy se Vám tak představí v online prostředí. V tomto odkazu naleznete seznam vysokých a vyšších odborných škol, které nabízejí možnost studia. Doporučujeme ho navštěvovat opakovaně, protože školy zde mají možnost do konce roku 2021 své profily upravovat.

 

Výstava - Identikit - 28. 5. - 22. 8. 2021 12:00 - 18:00, Oblastní muzeum a galerie v Mostě

Oblastní muzeum a galerie v Mostě představuje v galerijních prostorách výstavu výtvranice Ivany Štenclové, která patří k výrazným osobnostem současné české výtvarné scény. Autorka experimentuje s různými technikami, které, i když jsou často neobvyklé, v sobě vždy nesou kresebnou stopu.

Vstupné: základní 30 Kč, snížené 15 Kč

 

Taneční studio Kamily Hlaváčikové a SK Amadeus Most: on-line nábor a konkurz - 1. 6. - 31. 8. 2021

Skvělá zpráva pro všechny malé i velké tanečníky. Taneční Studio Kamily Hlaváčikové a SK Amadeus Most přibírají na další školní rok do svých týmů další pohybově nadané děti. Pokud se chcete přidat, stačí vyplnit zápisovou přihlášku a ukázat co ve Vás je.

 

Výstava - Návrat do starého Mostu - 11. 6. - 22. 8. 2021 12:00 - 18:00, Oblastní muzeum a galerie v Mostě, příspěvková organizace

Oblastní muzeum a galerie v Mostě představuje výběr toho nejcenějšího z depozitáře výtvarného umění. Velká část exponátů z ukončené výstavy Příběh starého Mostu byla v galerijních prostorách ponechána a doplněna o nedávno restaurované unikáty ze sbírek OMGM a Statutárního města Mostu. Uvidíte zde obrazy a plastiky spojené bytostně se středověkem a novověkou historií Mostu.

Vstupné: základní 30 Kč, snížené 15 Kč

 

Mrazivá past - 19. - 21. 7. 2021 20:00, Kino Kosmos

V odlehlé oblasti severní Kanady dojde k sesutí těžce přístupného diamantového dolu. Zůstane v něm uvězněna skupina horníků, kterým postupně dochází kyslík. Jedinou jejich nadějí na záchranu je tým v čele se zkušeným řidičem kamionu schopným překonat nebezpečnou cestu přes zamrzlý oceán. Tuto takřka nemožnou misi komplikuje nejen ohromná vzdálenost a prudká bouře, ale také postupující obleva. Nic z toho se však nevyrovná jejich hlavní hrozbě.

Vstupné: 120 Kč

 

ZAJÍMAVÉ AKCE V OKOLÍ

Baví se celá rodina - 23. 7. 2021 18:00, Chomutov

Muzikálový zpěvák Josef Fečo, oblíbený bavič Zdeněk Izer a skupina Lucie revival. To vše na Vás čeká na letní scéně Domovina. Jednotné vstupné 320 Kč.

 

Komarek v Zubrnicích - 24. a 25. 7. 2021, Zubrnice

Vyjeďte na výlet parním vlakem. Tento víkend vyjede na trať při své příležitostné jízdě historický vlak přezdívaný Komarek. Cena jízdného je 110 a 70 Kč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru