Turisticko-sportovní seriál Ohřecká Osmička spěje do finále. Poslední závod startuje v Úhošťanech na Kadaňsku
Ohřecká Osmička na Vroutecku. Foto: archiv: DADP
Co se chystá

Dolní Poohří - Poslední díl má před sebou druhý ročník turisticko-sportovního seriálu Ohřecká Osmička. O Běžci Poohří se rozhodne v neděli 12. září na Kadaňsku. Turisty a běžce čeká ‚Návrat do třetihor‘, jak zní motto trasy na Úhošť. Osmá, závěrečná etapa Ohřecké Osmičky startuje na fotbalovém hřišti v Úhošťanech na Kadaňsku a provede tentokrát sportovce po pravém břehu Ohře. Pěší a běžce čeká sedmikilometrová trasa, během níž vystoupají na stolovou horu Úhošť.

„Poběží se a půjde, jak je v našem seriálu zvykem, pořád po vrstevnici. Jen to bude každou chvíli po nějaké jiné,“ připomíná s úsměvem motto seriálu ředitel pořádající Destinační agentury Dolní Poohří Lukáš Pichlík. A proč jde o výpravu do třetihor? Trasa totiž vede na vrchol hory, která vznikla třetihorní sopečnou činností. Z unikátní stolové hory se nabízí nádherné výhledy do Poohří, na Krušné i Doupovské hory.

Registrace na poslední etapu je k dispozici na www.dolnipoohri.cz/ohrecka-osmicka/. V 10.30 startují chodci a děti do 12 let, o půl hodiny později startuje běžecká soutěž. Startovné je 50 korun a je určeno charitativní organizaci Volně dýchej. Podle dosud vybraného startovného v předchozích etapách celková darovaná částka zřejmě dosáhne ke stu tisícům korun.

edeniky 127

Osmidílný turisticko-sportovní seriál má za sebou již sedm etap. Běžci a chodci už viděli například vrch Rubín na Podbořansku, tvrz v Divicích či zámek Nový Hrad v Jimlíně. Seriál vstoupil letos do druhého ročníku a získává si stále větší oblibu. „Hned první etapu v Klášterci nad Ohří absolvovaly více než tři stovky běžců a chodců, čímž jsme ihned překonali loňský rekord,“ hodnotí letošní účast ředitel pořádající Destinační agentury. „Kombinace běhu a trasy pro chodce se osvědčila. Běžci a turisté jsou rozděleni přibližně půl na půl, každý si vybere to své.“

https://www.youtube.com/watch?v=k18peO7mcnw

Pro všechny, kteří nestihnout vypsané termíny, je k dispozici mobilní aplikace Ohřecká Osmička. K dispozici je zdarma pro systémy iOS i Android. Zájemci v ní najdou jednak všech osm loňských tras a také ty letošní. „Běžci i turisté tak mají možnost projít nebo zaběhnout si trasu individuálně. Jestliže nám pošlou záznam z trasy, čas i našlapané kilometry jim započítáme,“ dodává ředitel agentury. Termín pro letošní ročník vyprší 30. září. Cílem seriálu je absolvovat všechny etapy a tím posbírat všech osm ústřižků slepé mapy Dolního Poohří. Odměnou za každou etapu je absolventům také dřevěná medaile do sbírky. Slavnostní vyhlášení vítězů se bude konat v listopadu u příležitosti zakončení turistické sezóny a oslav desetiletí existence Destinační agentury Dolní Poohří.

Novinky a informace o seriálu je možné sledovat na facebookovém profilu https://www.facebook.com/ohrecka8.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru