15 tipů na víkend! Ožijí hudební scény, offroadové tratě i celé lázeňské město
Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký kraj - Možností, kde se pobavit a strávit volný čas, bude tento víkend na severozápadě Čech opět nepřeberné množství. Stačí se rozhodnout, zda chcete prožít víkend aktivněji, či se oddáte spíše poklidnějšímu způsobu, jak si užít sobotu a neděli. Přinášíme výběr z akcí, které se v našem regionu konají.

Mostecko

74. Jarní cena klisen města Mostu

Přijďte si v sobotu 7. května 2022 od 12.30 hodin užít skvělé dostihové odpoledne s rodinou nebo přáteli. Hipodrom nabízí napínavé sázky, skvělé občerstvení a jedinečný zážitek. Během dostihů bude návštěvníkům k dispozici kyvadlová doprava z Mostu zdarma. Vstupné: 120 Kč

Recykult v Mostě

Díky oblíbenému festivalu ožije centrum města od Prioru až po pasáž pod magistrátem, a to už 8. května od 11 do 19 hodin. Letošní ročník je zaměřen na téma re-use a nese tak příznačný název RE-RECYKULT. Součástí bude tzv. SWAP (výměna) květin – přines květinu a odnes si jinou, kapely, přednášky, divadlo, tančírna, workshopy, stánky, festivalové jídlo i pití. Stejně jako každý ročník, i letos proběhne sbírka, tentokrát na projekt Setkání u kafe: pro ženy postižené válkou.

Teplicko

Májový jarmark v Bílině

Tři hudební scény, z toho jedna dětská, fotokoutek, stánkový prodej, výletní vláček a spousta dobré hudby. Kulturní centrum Bílina zve veřejnost na Májový jarmark, který se uskuteční v sobotu 7. května v Letním amfiteátru Kyselka. Program zde.

Chomutovsko

Flerjarmak v Kadani

Další ročník kadaňského flerjarmarku proběhne v sobotu na Studentském náměstí v Kadani a to od 10 do 16 hodin. Budete zde moci obdivovat ručně vyráběné šperky z korálků, keramiky, smaltu či pryskyřice, kožené výrobky, háčkované zboží, malované hedvábí, oblečení i bytové doplňky, zkrátka vše, na co si jen vzpomenete. Chybět pochopitelně nebude ani občerstvení. Více zde.

Výstava Lidice v galerii Kryt

V Klášterecké galerii Kryt je od pátku otevřena výstava věnovaná tragickému osudu obce Lidice za druhé světové války. Výstava přibližuje zlomové body nacistického pátrání po uskutečněném atentátu na šéfa Hlavního říšského bezpečnostního úřadu a zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Poprvé je zde prezentována většina snímků z dochovaného souboru 14 fotografií z popraviště v Lubech u Klatov. Galerie je v sobotu i v neděli přístupná od 9 do 17 hodin. Více zde.

Lounsko a Žatecko

Chmelfest v Žatci

V sobotu 7. května Žatec začne sezóna chmelařských kulturních akcí, a to oblíbeným Chmelfestem. Program bude probíhat u Chmelařského muzea a v Žateckém pivovaru. Během dne vystoupí řada hudebních skupin. Zájemci se můžou přihlásit do soutěže ve chmelových a pivních znalostech. Nebude chybět ani degustační soutěž, alegorické vozy nebo recesistický průvod homolupulů.

Slavnosti husitů ve Smolnici

Roku 1420 došlo ke střetu vojsk táboritů a husitů ve Smolnici. Přijďte si tuto událost připomenout. Akce začíná v sobotu od 13 do 17 hodin na Sportovišti ve Smolnici. Návštěvníci si můžou vyzkoušet historická řemesla, děti zase lukostřelbu. K vidění bude souboj šermířů, komentovaný vstup sokolníka a jako hudební doprovod zazpívají František Nedvěd ml. a Lada Fejferová.

Poklady z depozitářů

Na sváteční víkend připravil akci i zámek Stekník. Ve dnech 7. až 8. května 2022 budou moci návštěvníci mimořádně shlédnout několik pokladů ze zámeckého depozitáře. Vystaveny budou dvě velké dřevěné plastiky andělů světlonošů z přelomu 18. a 19. století. Andělé, kteří byli původně součástí zámeckého mobiliáře, byli z objektu odvezeni počátkem roku 1950. Na zámek Stekník se vrátili až v letošním roce, tedy po 72 letech. Spolu s anděly budou vystaveny i dva menší ostatkové relikviáře z depozitáře zámku. Otevřeno bude od 10 do 16 hodin, kdy je poslední prohlídka.

Závody offroadů

Tradiční soutěž Mistrovství ČR v offrouad trialu se pojede u rybníka v Bezděkově u Žatce tento víkend. Program začíná už v pátek, a to spanilou jízdou na náměstí Svobody v Žatci. Samotné mistrovství začíná v sobotu od 10 hodin dopoledne do 18 hodin a pokračuje v neděli od 14 hodin. Nebude chybět ani koncert rockových kapel. Vstupné je 150 korun, děti do 15 let pak 50 korun.

Traktoriáda v Líšťanech

Sbor dobrovolných hasičů Líšťany a obec Líšťany vás srdečně zvou na 9. ročník líšťanské traktoriády, která se bude konat v sobotu od 9 hodin v chmelařském areálu Líšťany. Zúčastnit se mohou i děti. Program začne registrací závodníků i dětí od 9 do 11 hodin, pak začnou samotné závody. Připravena bude i dětská dráha pro odstrkovadla a traktůrky. Vstup na akci je zdarma, občerstvení bude zajištěno. Více zde.

Litoměřicko

Přátelský veslařský závod mládežnických týmů

Veslařský klub Slavoj Litoměřice vás zve na přátelský veslařský závod mládežnickcýh týmů. Koná se v sobotu od 15 hodin na Střeleckém ostrově v Litoměřicích. Celý výtěžek z akce bude věnován na sportovní činnost mladých ukrajinských veslařů.

Ústecko

Legiovlak v Ústí nad Labem

Ve vlakové stanici Ústí nad Labem – Střekov je do 8. května k vidění expozice replik legionářských vagónů z let 1918 – 1920. Široké veřejnosti je Legiovlak v Ústí nad Labem přístupný zdarma až do neděle 8. května. O víkendu od 9 do 19 hodin. Legiovlak se skládá ze 14 zrekonstruovaných vagonů, které představují vojenský ešalon. Těmito vlaky se desetitisíce čs. legionářů přepravily v letech 1918–1920 napříč Ruskem po Transsibiřské magistrále a průjezd si často musely vynutit bojem s bolševiky. Komentované prohlídky pro veřejnost se konají ve všední dny od 14:00, o víkendech pak každou celou hodinu.

Cyklozávod Milada

Milada Tour je oblíbený sportovní seriál, jehož součástí jsou tři různé závody a také mnoho doprovodných aktivit. Závody se konají v sobotu od 9.30, ve 12 startuje rodinný závod, ve 13 hodin hlavní závod. Jede se v unikátní krajině bývalého hnědouhelného dolu, který se v posledních letech změnil v krásné přírodní prostředí jezera Milada na rozmezí Krušných hor a Českého středohoří. Seriál Milada Tour zahájí tradiční MTB závod, kterým je již 15. ročník Cyklozávodu Milada. Nové i klasické trasy jsou vhodné pro všechny cyklistické nadšence.

Karlovarsko

Zahájení lázeňské sezóny v Karlových Varech

Karlovy Vary vstupují o prvním květnovém víkendu do nové lázeňské sezóny. Od 6. do 8. května bude celé město žít jednou z nejvýznamnějších kulturně-společenských událostí. Pro obyvatele a návštěvníky je připraven bohatý kulturní program, který si nenechá ujít i celá řada významných hostů z celého světa. Více zde.

Lanové centrum na Linhartu

Lázeňské lesy Karlovy Vary otevírají novou sezónu Přírodního lanového centra na Linhartu. V sobotu i neděli bude otevřené od 12 do 18 hodin. Lázeňské lesy se s touto nabídkou připojují k oslavám Zahájení lázeňské sezóny 2022. Z provozních důvodů bude zpřístupněn pouze střední a vysoký okruh a také překážky top-rope. Další překážky ještě musejí projít nezbytnou opravou. Na nejmenší děti se lanové centrum bude těšit v druhé polovině května, kdy bude opravený i dětský a junior okruh. Více zde.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru