Ústecký kraj - Již tento týden se otevřou brány mezinárodního agrosalónu. Výstava Země živitelka se skuteční ve dnech 24. až 29. srpna na výstavišti v Českých Budějovicích. Svůj prostor budou mít na výstavě i produkty Ústeckého kraje.

Na největší výstavní agrární akci přijede na 750 vystavovatelů z 22 zemí světa. Podtitul letošního, v pořadí již 44. ročníku této výstavy zní: "Cesta zemědělstvím".

Organizátoři výstavy lákají na celou řadu zajímavostí, ale i nových věcí z nejrůznějších oborů jako je zemědělská technika, chov hospodářských a domácích zvířat, potravinářská výroba, rybářství, myslivost, včelařství, technologie. Chybět nebudou ani ukázky tradice, vývoje, nebo oslavy českého zemědělství. Země živitelka umožní navázat i nové obchodní příležitosti.

Ve společném stánku Ústeckého kraje, Statutárního města Mostu a Okresní agrární komory Most umístěném na výstavišti v pavilonu „T“ se budou prezentovat výrobky navržené k udělení značky Regionální potravina Ústeckého kraje 2017. V Ústeckém kraji bylo vybráno z 224 výrobků od 43 výrobců, devět z nich, které se na výstavě budou prezentovat.

Návštěvníci tak budou moci ochutnat například Retro šunkový salám, od Daniela Stříbrného z Loun, Vepřové maso od zrcadla, z firmy Varoza, Julčin tučný tvaroh s medem, výrobce Barbora Marešová Břvany, Kozí kefír Jakuba Laušmana z Držovic, Onďasův podmáslák Jiřího Ondečky z Děčína, Karamelový větrník od Janky Kovandové z Libouchce, Sedmý schod z Žateckého pivovaru, květák od Petra Tůmy z Českých Kopist či vejce od firmy Papei. Všech těchto devět výrobků je navrženo na titul Regionální potravina Ústeckého kraje 2017.

2308zememapa 

„Budeme velmi rádi, když nás lidé ve stánku navštíví, podiskutují s námi, například o stavu zemědělství u nás. Připraveno pro ně bude i malé občerstvení, či propagační materiály našeho kraje a mnoho dalšího,“ uvedla Ludmila Holadová, ředitelka Okresní agrární komory Most.

Účast Regionální potraviny Ústeckého kraje a Potravinářského výrobku Ústeckého kraje na výstavě Země živitelka je jednou z mnoha akcí, které Ústecký kraj podporuje v rámci projektu Rodinné stříbro. Projekt vznikl v zájmu udržení kontinuity a zachování nejvýznamnějších akcí celokrajského i nadregionálního významu, Ústecký kraj se na nich podílí poskytnutím finanční podpory, v některých případech i formou spolupořadatelství. Kraj má zájem identifikovat se s aktivitami uvedeného druhu a pomoci tak zachovat i dále předávat tradice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru