Gurmánská turistika: Agentura láká na Krušnohorskou pivní stezku
Ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Ústecký kraj - Destinační agentura Dolní Poohří už se připravuje na nadcházející turistickou sezónu 2018. Odstartuje ji tentokrát v Žatci ve spolupráci s Chrámem Chmele a Piva a městem Žatec. Pro turisty připravuje také nové publikace, očekávanou novinkou bude přeshraniční pivní stezka.

Své aktivity zahájila agentura již v lednu účastí na veletrhu cestovního ruchu v Chemnitz. „Zájem návštěvníků byl enormní, což nás velmi těší. Němci se hojně zajímají o turistickou nabídku ve městech na Ohři, zejména o kempování. Zaujal i nový společný česko-saský projekt pivní stezky. Ve spolupráci s Tourismusverband Erzgebirge jsme se účastnili ještě veletrhu v Drážďanech,“ informovala ředitelka Destinační agentury Libuše Novotná Pokorná.

Právě Krušnohorská pivní stezka z oblasti gurmánské turistiky je novinkou sezóny 2018. V dubnu vyjde mapa zapojených pivovarů s pivní kartou a projekt se poprvé představí na Dni piva v Německu a poté na Chmelfestu v Žatci. „Po loňském úspěchu budeme i letos pořádat výlety a zájezdy. První z nich bude mířit právě na dubnový Den piva do Rechenbergu-Bienenmühle,“ vysvětlila ředitelka.

Samotná turistická sezóna v Dolním Poohří však začne již 1. dubna, a to v Žatci. „Program se bude odehrávat v okolí náměstí Prokopa Velkého, kde jsou soustředěny chmelové památky Žatce. Hlavními postavami zahájení budou naše Ohřinka a žatecký Hopík,“ prozradila z programu Libuše Novotná Pokorná. Jeho součástí bude prezentace regionálních produktů, odemykání Chmelového majáku, vystoupení Chmelobrany včetně jejich originálního pivního šlapohybu. Na akci i do chmelařských památek bude vstup zdarma a podávat se bude zelené pivo.

Během slavnostního zahájení sezóny agentura pokřtí nové turistické průvodce. Druhým dílem pokračuje dětské Putování s Ohřinkou, jejíž půvabné kresby opět maloval výtvarník Antonín Grafnetter. K propagaci značky „Poohří regionální produkt ®“ bude letos nově sloužit výpravná publikace Vychutnejte si Dolní Poohří. Novinkou jsou pak Toulky Dolním Poohřím, v nichž turisty provedou méně známými místy zajímavé osobnosti jako Karel Čapek, Matyáš Braun či Emil Holub. Již před koncem roku 2017 vydala agentura třetí pokračování publikace Zážitky v Dolním Poohří s tuctem nových výletů. Jako každoročně chystá i vydání kalendáře akcí v Dolním Poohří na rok 2018.

Hned začátkem roku čekala pracovnice Destinační agentury ještě jeden velký úkol, a sice stěhování do nových prostor v budově Chmelařského muzea v Žatci. „Pro veřejnost se naše nová kancelář otevře začátkem února. Nesloužíme sice jako běžné informační centrum, ale v době naší přítomnosti rády poskytneme návštěvníkům regionu informace a prospekty,“ dodala Libuše Novotná Pokorná.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru