Chcete zažít něco neobvyklého? Jeďte v neděli na výpravu za českými granáty s Janem Hodačem
Hledání granátů. Foto: archiv Jana Hodače
Co se chystá

Ústecký kraj - Máte-li rádi opravdovou romantiku, studený potok a horkou hlínu a fascinuje vás najít si svůj malý poklad, tak se v neděli 13. května dopoledne můžete připojit k hledačům českých granátů.

Sraz je v 11 hod. na parkovišti vinařství Třebívlice, kde také výpravu na závěr vyhodnotí až se sem vrátíte na oběd. Průvodcem vám bude Jan Hodač, severočeský patriot a mimochodem také skvělý fotograf. "České granáty sbírám v Třebívlicích už od dětství a vydrželo mi to dodnes. Je to skvělý relax v kouzelné krajině a najít rudý diamant Českého středohoří, který pamatuje třetihorní sopky, je stále velký zážitek. Jako průvodce vám ukážu nejlepší "fleky", letošní úroda je skutečně dobrá a padl už sezónní rekord 7 mm!" říká Jan Hodač.

1105granaty2

Takovéhle vzácné exempláře je pak možné si nechat v Turnově vybrousit do krásného šperku, např. prstenu, jinak se velikost drahokamů pohybuje kolem 1-3 mm.

České granáty lze najít jak na polích, ve výkopech, tak v potoce Granátka, chce to cvik, dobré oči a trochu štěstí. "Na výpravy si bereme cedník, pinzetu, plastovou uzavíratelnou zkumavku, lupu, šupleru na velké kusy a holinky," zve Jan Hodač.

Facebookovou událost najdete na tomto odkazu. Dotazy k nedělní akci na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo tel. 777 802 689. Expedici si lze také objednat soukromě v rámci Offroad Safari www.offroadsafari.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru