Co dělat o víkendu? Přinášíme tucet tipů na zábavu i adrenalin
Chystá se prezentace záchranářů, gulášová soutěž i sjezd městem. Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký a Karlovarský kraj – Další květnový víkend nám opět nabízí spoustu skvělé zábavy.

Co najdete v našem přehledu? Koncerty oblíbených kapel na festivalech, třeba Loketské léto, potom skvělé spojení sportu a muziky na Czech Downtown Series 2018 v Ústí nad Labem. Pivní a gulášové slavnosti v Mostě, které jistě uspokojí i naše chuťové pohárky, o to možná méně naši správnou životosprávu, což můžeme vykompenzovat návštěvou Super festivalu zdraví taktéž v Mostě. Offroadsafari nás proveze krajinou keltů a chmele, můžeme se zastavit na Farmářských trzích v Okoříně nebo zahájit sezonu a probudit vinice v Březně.

A nakonec můžeme společně zahájit již 225. lázeňskou sezonu ve Františkových Lázních.

CZECH DOWNTOWN SERIES 2018

18. - 19. května 2018, Letní kino, Velká Hradební 33 a Mírové náměstí, Ústí nad Labem

  • První zastávku seriálu městských sjezdů pod názvem Czech Downtown Series obstará tradiční UL-LET, který se bude konat v termínu 18.-19. května v Ústí nad Labem. Akci pořádá Ústecká freeridová organizace již poosmé v řadě. Stejně jako v předchozích letech bude na jezdce i diváky čekat pořádná porce adrenalinu a dobré zábavy. Mezi závodníky se letos objeví i jeden z nejlepší světových jezdců Ben Moore z Anglie.
  • Akce odstartuje v pátek podvečer, kdy se odjede dual slalom za umělého osvětlení. Tento noční závod známý jako „loket na loket“ má každoročně svou neopakovatelnou atmosféru. Celá trať bude opět nasvícená bílým světlem, ale rozehrají ji i další barvy.
  • Více informací naleznete na webu www.czechdt.cz, kde probíhají i registrace závodníků. UL-LET i CULTURE UP se koná v rámci zážitkového festivalu NA PLNÝ KULE – www.naplnykule.cz.
  • Vstupné: neuvedeno

PIVNÍ A GULÁŠOVÉ SLAVNOSTI 2018 – MOST

19. května 2018 od 14:00 hod., 1. náměstí, Most

  • Statutární město Most si pro Vás připravilo každoroční ochutnávku gulášů doplněnou hudební produkcí za účasti lokálních pivovarů. Pro děti jsou připraveny jízdy na koních, šipky, stolní fotbálky a skákací hrad.
  • Soutěž o nejchutnější Mostecký guláš 2018. Šest místních organizací si pro návštěvníky slavností připraví kančí guláš dle své receptury. Návštěvníci akce se mohou zapojit do soutěže o Nejchutnější mostecký guláš 2018 a to tak, že si za 50 Kč zakoupí kartičku, na kterou dostanou od každé organizace jednu porci guláše. Poté na kartičce vyznačí, která z organizací měla nejchutnější guláš a v označeném stánku ji odevzdají k vyhodnocení.
    Soutěž bude probíhat od 14.30 do 15.30 hodin, případně do vyprodání garantovaných 200 ks kartiček. Poté bude v 16.45 hodin na podiu nejchutnější guláš oceněn.

SUPER FESTIVAL ZDRAVÍ – MOST

19. května 2018 od 10:00 hod., Oblastní muzeum v Mostě, Čsl. armády 1360/35, Most

  • Superfestival je největší festival zdravého životního stylu v Ústeckém kraji. Na 2. ročníku tohoto festivalu najdete aktuální novinky a trendy nebo doporučení. Nebudou chybět vystavovatelé – jedničky ve svém oboru. Zdravá výživa, raw food, přírodní nápoje, alternativní sporty, nové publikace k tématu. To vše doplněno spoustou ochutnávek, přednášek a workshopů v dokonalém vnitřním i venkovním prostředí mosteckého Oblastního muzea. Po celý den si přijdou na své děti, dospělí i senioři, pro každého jsme něco připravili.
  • Vstupné: předprodej 50 Kč (online/prodejna Most), na místě 70 Kč, děti do 12 let zdarma

OFFROADSAFARI – DŽBÁNSKO: KRAJINOU KELTŮ A CHMELE

20. května 2018, 9:00 hod. - Štáb RICO, Sokolská 30, Litvínov, 10:00 hod. - parkoviště u prodejny Albert, ul. Josefa Fouska, Louny

  • Vydejte se s námi turisty neobjevenou krajinou záhadných menhirů, pradávných zkamenělin, krásných výhledů a tekutého zlata. Co nás čeká?
  • na kultovních místech se dotknete keltské historie a tradic
  • dozvíte se, proč není radno přiblížit se k menhiru přímou cestou a jak vypadá obrovský kamenný kalendář opředený spoustou nezodpovězených otázek
  • navštívíte prastarý židovský hřbitov a poslechnete si zajímavé vyprávění o židovských zvycích
  • podíváte se na evropsky jedinečnou lokalitu se zkamenělými pozůstatky života, kde si najdete třeba 20 miliónů let starého šneka a mnoho dalšího.
  • Cena zahrnuje služby průvodce po celou dobu výletu, jízdu offroad vozem, nezapomenutelné zážitky. Více info na http://www.offroadsafari.cz/ .
  • Cena: 990 Kč

FARMÁŘSKÉ TRHY V OKOŘÍNĚ

19. května 2018, 9:00 – 12:00 hod., Náves Okořín – Strupčice

  • Obec Strupčice a Místní akční skupina Severozápadní Krušnohoří Vás zvou v sobotu 19. května do Okořína na farmářské trhy. Prodej výrobků a výpěstků regionálních farmářů a dodavatelů, ukázka starých řemesel, tombola, výstava drobného zvířectva, doprovodný program. Akce pokračuje od 14:00 hod. až do večerních hodin srazem okořínských rodáků. Při této příležitosti dojde k vysazení Stromu republiky a vystoupení pěveckého sboru ZŠ Strupčice. Další doprovodný program je zajištěn až do večerních hodin, živá muzika Severák-Druhá šance a další program.

PROBOUZENÍ VINIC – ZAHÁJENÍ TURISTICKÉ SEZÓNY – BŘEZNO

19. května 2018 od 10:00 hod., Stranná – Vinařská obec Březno

  • Otvírání vinic ve Stranné - Vinařská obec Březno ve spolupráci s místními vinaři: Vinařství Němeček, Vičické vinařství Mikulášek, Vinařství Hlava pořádá ochutnávku vín přímo na vinicích jednotlivých pěstitelů, spolu s odbornou přednáškou. Při této akci bude otevřený kostel Nejsvětější trojice ve Stranné, kde má expozici chomutovský umělec Kamil Sopko. Kostel má kořeny v polovině 14. století. V roce 1820 se ale původní gotický kostel zřítil kvůli posuvům půdy. Současný chrám je z roku 1842, v jeho štítu jsou patrné secesní a později funkcionalistické prvky. V rámci akce „nasvětlení významných objektů obce“ je tento nasvícen a je zavedena elektřina v interiéru.
  • Vstupné: neuvedeno

ZÁCHRANÁŘI V AKCI – OLYMPIA TEPLICE

19. května 2018 od 13:00 hod., Olympia Teplice, Srbická 464, Teplice

  • Přijedeme v Exhibition Trailer VOLVO, který bude otevřený pro prohlídku ZDARMA. A na co se letos můžete těšit? Hasičský útok na cíl, hasičská technika, simulátor nárazu, dopravní testy, jízdu zručnosti, odebrání otisků prstů.
  • Ve 14:00 hod. a v 15:30 hod. ukázka vyproštění zraněných po autonehodě. Crazy Biker - simulovaná jízda pod vlivem (pro děti od 12 let) a mnoho dalšího.
  • V průběhu programu Vám ukážeme na živém figurantovi, jak vypadá aktivace záchranné vesty s integrovaným airbagem pro motorkáře! O bezpečnosti si budeme povídat s Alešem a Mírou. Oba kluci mají za sebou nehodu na motocyklu s vážnými trvalými následky. Program moderuje Josef Melen. Děti, které absolvují všech 6 vybraných soutěžních stanovišť budou mít možnost si nechat udělat na místě u stanoviště policie řidičský průkaz :-).
  • Akce se pořádá pod záštitou města Teplice.

SLAVNOSTNÍ START OFFROAD TROPHY 2018

18. - 20. 5. 2018 od 14:00 hod., nám. Svobody, Žatec

  • Slavnostní zahájení sobotních a nedělních závodů v Bezděkově v pátek na náměstí - start vozů z rampy VIP osobnostmi a modelkami okolo 17.30 hodin, prezentace posádek a prohlídka závodních aut, mažoretky, vzpomínky na žateckou motoristickou soutěž Chmelová šiška, retro přehlídka vozů Škoda, hudba skupiny Blues gin Pavla Uhlíka a další kulturně-sportovní zábavný program ve spolupráci s pořadateli Offroad trophy Žatec–Bezděkov.

LORETÁNSKÁ NOC V RUMBURKU

18. května 2018, 20:00 – 23:00 hod., Loretánská kaple s ambitem Třída 9. května 149/27, Rumburk

  • Kulturní program Loretánské muzejní noci v Rumburku nabídne vystoupení dětských pěveckých sborů, scénický tanec souboru Animate, výstavu Obnova křížových cest Šluknovska a tvoření ve výtvarných dílnách. Akce se koná na nádvoří před loretánskou kaplí, v kryté křížové chodbě a v klášterním kostele sv. Vavřince. 12. ročník Loretánské noci 2018 připravuje Římskokatolická farnost – děkanství Rumburk a Město Rumburk. Celoročně přístupná barokní kulturní památka Loreta Rumburk nabízí stálé výstavy o historii kapucínského kláštera a loretánském podzemí. Ve vstupní budově se nachází Expozice církevního umění Šluknovska.
  • Vstupné: 25 Kč

SELSKÉ BOUŘE V OSTROVĚ

18. května 2018 od 19:00 hod., Klášterní areál v Ostrově, Staroměstská 125, Ostrov

  • Podvečerní divadelní prohlídka. Víte, jak se ostrovští měšťané poprali s útlakem vrchnosti? My vám to ukážeme! Večerní prohlídka Starého města Ostrov v podání Pouličního divadla Viktora Braunreitera.
  • Vstupné: dospělí 80 Kč, 50 % děti do 15 let, senioři a ZTP, rodinné vstupné 150 Kč

LOKETSKÉ LÉTO – ZAHÁJENÍ

18. května 2018 od 19:00 hod., Amfiteátr Loket, 357 33 Loket

  • Loket Dance Party 90's: Kate Ryan / SNAP! / Brooklyn Bounce / Verona + DJ De Luks & DJ Peepa.
  • Kulturní programy v Karlovarském kraji, 17. ročník. Cyklus festivalů, rockových megakoncertů, divadelních, operetních, operních a muzikálových představení. V roce 2018 vystoupí řada zahraničních, českých a slovenských skupin. Hostování Shakespearovských slavností. Více info zde: http://www.zivykraj.cz/cz/akcevypis/loketske-leto-zahajeni-74562
  • Vstupné: 590 Kč (předprodej), 790 Kč (na místě), 1.090 Kč (omezený počet VIP vstupenek, samostatný bar, kryté sezení, sekt v ceně), 2.100 Kč - speciální vstupenka pro 4 osoby

225. ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZONY

19. května 2018, 7:30 – 22:00 hod., Národní třída, Františkovy Lázně

  • Tentokráte na téma „100 let od vzniku Československé republiky“. Bohatý program, více info zde.

(jan)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru