Kam o víkendu? Sraz veteránů, pivní slavnosti, závody dračích lodí. Tady je výběr toho nej!
V Litvínově se koná velký sraz historických vozidel. Foto: archiv e-deniky.cz
Co se chystá

Ústecký a Karlovarský kraj – Pivovarské slavnosti v Ústí nad Labem nebo Jahodové slavnosti v Mostě? Každý si může vybrat osvěžení v horkých dnech podle svého.

Zveme vás též na závody dračích lodí v Mostě a open air festival v Kadani, kde bude spousta zábavy a skvělé muziky. Na karlovarsku se můžete zúčastnit benefičního běhu s hasiči nebo navštívit hrady a zámky, kde můžete strávit příjemné chvíle na kulturních akcích nebo nabrat energii v zahradách, které budou pro návštěvníky otevřené.

3. SRAZ HISTORICKÝCH VOZIDEL

9. 6. 2018 od 8:00 – 11:45 hod., nám. Míru, Litvínov

  • Již potřetí proběhne Sraz historických vozidel pořádaný spolkem Veteráni Litvínov.
  • Na náměstí Míru můžete obdivovat krásu starých vozů nebo se vlastním veteránem pochlubit.
  • 8.00 - 10.00 hodin, nádvoří zámku - REGISTRACE VOZIDEL
  • 8.00 - 11.40 hodin, náměstí Míru - VÝSTAVA VOZIDEL
  • Vstupné: zdarma

PIVOVARSKÉ SLAVNOSTI 2018 V ÚSTÍ NAD LABEM

9. 6. 2018 od 12:00 – 22:00 hod., Letní kino, Velká hradební 619/33, Ústí nad Labem - město

  • Největší hudební open air událost v Ústí nad Labem v Letním kině se uskuteční 9. června. Letošní slavnosti budou mít rockový nádech. Už teď se můžete těšit na kapelu Arakain, Peter Nagy a Indigo, Circus Problem, Děda Mládek Illegal Band, Kabát Revival a hlavní hvězdu slavností Tomáše Kluse!
  • Vstupné: 300 Kč/předprodej, 350 Kč/na místě

JAHODOVÉ SLAVNOSTI NA NÁMĚSTÍ V MOSTĚ

9. 6. 2018 od 8:00 – 12:00 hod., 1. náměstí, Most

  • Farmářské (také selské, sedlácké či zemědělské) trhy se konají na jednom místě v určité časové frekvenci (denně, určitý den v týdnu či měsíci) většinou ve městech pod otevřeným nebem. Mezi prodejci jsou zastoupeni zejména malí a střední zemědělci a výrobci potravin. Ti zde prodávají čerstvou zeleninu, ovoce, mléčné i masné výrobky, doplňkově také jiné produkty. Zboží pochází z dané země či přímo z daného regionu. Tyto akce rovněž slouží k setkávání lidí, oživení daného místa a přiblížení zemědělských a přírodních cyklů městskému obyvatelstvu. Součástí bývá i doprovodný program, například tematické slavnosti, ukázky lidových řemesel, divadelní představení, koncerty či akce pro děti.
  • Vstupné: zdarma

0806vikend

ZÁVODY DRAČÍCH LODÍ 2018 – MOST

9. 6. 2018 od 10:00 hod., vodní nádrž Matylda, Most - Souš

  • od 10 hodin start hlavního závodu
  • bohatý program plný soutěží, zážitků a zábavy
  • Vstupné: diváci zdarma
MUZEJNÍ NOC – OBLASTNÍ MUZEUM V CHOMUTOVĚ

9. 6. 2018 od 15:00 hod., Nám. 1. Máje 1, Chomutov

  • Noc v muzeu aneb Když muzeum spí. Čeká na vás zážitkový program pro rodiny s dětmi, lehce inspirovaný hollywoodskou filmovou produkcí. Akčně dobrodružná prohlídka pro ty, kteří chtějí vědět, co se děje v muzeu po zavírací době.
  • Vstupné: zdarma

MUZEJNÍ NOC VE VĚŽI KALICH – LITOMĚŘICE

8. 6. 2018 od 18:00 – 22:00 hod.,

  • Vyhlídková věž Kalich, připomínající číši vína, se nachází na střeše budovy Městského úřadu v Litoměřicích. Bude otevřena netradičně v pátek 8.6.2018 od 18:00 do 22:00 hod. Pro návštěvníky bude připraven malý zábavný kvíz.
  • Vstupné: zdarma

VÍKEND OTEVŘENÝCH ZAHRAD – ZÁMEK KRÁSNÝ DVŮR

9. 6. - 10. 6. 2018 od 11:00 hod., Zámek 1, Krásný Dvůr

  • Po oba dny je možné vydat se na komentovanou procházku zámeckým parkem. Zájemci se při ní od průvodce dozví o historii krásnodvorského přírodně krajinářského parku i o stavbách v něm stojící. Účastníci procházky si budou moci výjimečně prohlédnout i běžně nepřístupnou Francouzskou zahradu. Předpokládaná délka procházky 6 km, 120 minut.
  • Po oba dny Parkem letem světem – zábavná i poučná cesta parkem pro děti i jejich rodiče s odměnou v cíli, s šiframi i hádankami pro malé i velké. Vyrazit na cestu můžete v intervalech od 13:00 do 16:00 hod., cíl otevřen do 17:00 hod. Pracovní list k cestě parkem 50,- Kč. V neděli 10. června Dětský jarmark - edukační program pro děti. Děti mohou prodávat vlastnoručně vyrobené výrobky na fiktivním tržišti (program rozvíjí finanční gramotnost dětí, ukazuje souvislost mezi tvorbou produktu a stanovením ceny, seznamuje je s marketingem). V neděli 10. června se od 15:00 hod. u Novogotického templu uskuteční koncert žáků ZUŠ Podbořany. V případě špatného počasí bude koncert přesunut do interiéru.
  • Vstupné: 90 Kč

0806vikend2

VÍKEND OTEVŘENÝCH ZAHRAD – ZÁMEK LIBOCHOVICE

9. 6. - 10. 6. 2018 od 9:00 – 17:00 hod., Nám. 5. května 1, Libochovice

  • V rámci akce Víkend otevřených zahrad je pro veřejnost otevřen historický palmový skleník, ve kterém bude probíhat výstava kaktusů.
  • Vstupné: neuvedeno

PARTY VE FRANTIŠKÁNU – KADAŇ

9. 6. 2018 od 10:00 hod., Františkánský klášter, Švermova 474, Kadaň

  • Čtvrtý ročník pARTy ve FRANTIŠKÁNU, který se koná v zahradách Františkánského kláštera v Kadani, nabídne opět spoustu radostí. Již tradičně bude festivalem provázet Tomáš Hanák. Na dvou scénách se představí pestrá škála účinkujících. Jasná Páka s Davidem Kollerem, Michalem Ambrožem nebo třeba Petrem Vášou, slovenští Polemic, charismatická Tonya Graves s kapelou, Vltava, Na Stojáka s Ester Kočičkovou, Circus Problem, bubenická show Tam Tam Batucada. Letošní ročník je obohacen také o německé partičky RAZZ či The Whiskey Foundation, které mají rozhodně co nabídnout. Po loňském úspěchu bude k vidění i divadlo Sklep. A dočkáme se i tanečního workshopu nejoblíbenějšího řeckého tance SIRTAKI, který je známý z fimu „Řek Zorba“.
  • Vstupné: 420 Kč

SPOLEČNĚ K CÍLI S HASIČI – BENEFIČNÍ AKCE

9. 6. 2018 od 8:00 hod., HZS Toužim, Sídliště 467, Toužim

  • Letos je cílem benefiční akce Společně k cíli s hasiči pomoci dvěma čtyřletým chlapcům, Vašíkovi z Nové Role a Nicolasovi z Chebu. Akci pořádáme společně s HZS Karlovarského kraje stanicí Karlovy Vary a Toužim. Od 13:00 – 19:00 hod. bohatý doprovodný program v Zámeckém parku v Ostrově. Více info zde: http://www.hzscr.cz/clanek/spolecne-k-cili-s-hasici.aspx.

DIVADLO PRO DĚTI – HRAD LOKET

9. 6. 2018 od 17:00 – 17:50 hod., Zámecká 67, Loket

  • Divadlo Studna „Princ Jaromil“ ...doznívá flašinet,oponka se otevírá a lipoví umělci rozehrávají jarmareční příběh o princi, jemuž ke štěstí pomůže moudrost potulných komediantů...
  • Vstupné: 25 Kč

HRADNÍ SLAVNOSTI – HRAD HARTENBERG (HŘEBENY)

9. 6. 2018 od 13:00 hod.,

  • Kulturní akce věnovaná záchraně hradu Hartenberg. 2.ročník Hradních slavností se uskuteční 9. června. Na nádvoří hradu bude probíhat bohatý kulturní program vhodný pro děti i dospělé. Uvnitř hradu budou umístěny expozice,výstavy. Na závěr ohňová show a noční prohlídka. Smyslem akce je připomenout výročí vypalení hradu v roce 1985, jeho destrukci v dobách komunismu, jeho historii a místo v pohraničí ,ale také jeho následnou záchranu za pomoci dobrovolníků a stavební huti Hartenberg.
  • Vstupné: dospělí 120 Kč, důchodci a studenti do 18 let 80 Kč, děti od 6 do 15 let 50 Kč

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru