Jedinečná příležitost seznámit se s vinaři na Podřipsku: K vinným sklepům vás zavezou vínobusy
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Co se chystá

Podřipsko - Říp o.p.s. pro milovníky vína připravuje na 17. listopadu mimořádnou příležitost seznámit se s vinaři na Podřipsku. Poprvé na Podřipsku můžete tento den od 9 do 20 hodin navštívit vinaře v jejich sklepích. Do akce se zapojí pět vinařů. Mezi sklepy budou účastníky přepravovat speciální kyvadlové vínobusy na dvou linkách.

Ústředím akce bude Roudnice nad Labem. Lobkowiczké zámecké vinařství nabídne svá vína v prostoru hladomorny, zpřístupněny budou také rozsáhlé sklepy pod zámkem. V novém Informačním a dopravním centru Podřipska nabídnou vína vinaři Josef Piksa a Jan Podrábský.

Vínobusy budou odjíždět ze zřetelně označené zastávky č. 1 u zámecké zdi na Karlově náměstí. Jedna linka zaveze účastníky na viniční trať Sovice. Tady bude možné ochutnat vína ze zdejších historických vinohradů, vyznačena bude také stezka vinicí s jedinečným výhledem na celé Podřipsko. Druhá vínobusová linka zaveze účastníky do Libkovic po Řípem ke zdejšímu vinaři Bohuslavu Schořovi, který sbírá na výstavách jedno ocenění za druhým. Linka pokračuje do Jeviněvsi do zdejšího vinařství s rozsáhlým zázemím, které nabídne nejen skvělá vína a atmosféru, ale i občerstvení a možnost noclehu po předchozí rezervaci. Možnost odstartovat je u každého ze zmíněných vinařů.

Vinaři nabídnou nejen známá vína předchozích ročníků, ale také letošní mladá vína mimořádného roku 2018. Organizátoři pro zájemce připravili také výhodný předprodej vstupenek, který probíhá v Informačním a dopravním centru Podřipska, Roudnické vinotéce, Městské knihovně Ervína Špindlera Roudnice n. L., Vinotéce 1496 Třebenice nebo v Čajovně – vinotéce v Lovosicích. Více na www.vyletnarip.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru