Vánoční strom se na Mírovém náměstí rozsvítí tento pátek, nenechte si ujít bohatý program
Ilustrační foto: Pixabay.com
Co se chystá

Litoměřice - Na náměstí v Litoměřicích byl v pondělí postaven vánoční strom. Smrk ztepilý, který se nacházel v Husově ulici, městu darovala soukromá osoba. I s vánoční výzdobou instalovanou na Mírovém náměstí se rozzáří v pátek 7. prosince.

Rozsvítí ho starosta města Ladislav Chlupáč v 18 hodin. Vánočně laděný program plný pohádek, zpěvu, zábavy a soutěží o ceny však začíná již v 15.00 hodin fanfárami a koledami.

„Stejně jako na předchozích akcích, tak ani na rozsvícení vánočního stromu návštěvníci nenajdou jednorázové plastové kelímky,“ uvedla Věra Kmoníčková, ředitelka Městských kulturních zařízení, jež akci pořádají. Pokračují tak v boji proti plastovým odpadům. Další novinkou letošního ročníku je odměna pro každého, kdo si přijde vychutnat bohatý vánoční program v andělském kostýmu. „Výzva platí nejen pro děti. Zapojit se mohou klidně i jejich rodiče. Třeba se nám podaří vytvořit rekord v počtu andělíčků a andělů na našem náměstí,“ dodává Věra Kmoníčková.

Rozsvícení vánočního stromu bude možné sledovat i z ptačí perspektivy. Věž Kalich nabízí prohlídku až do 19 hodin. Rozzářená vánoční výzdoba instalovaná na veřejném osvětlení v ulicích města těší Litoměřičany již od pátku 30. listopadu.

PROGRAM

15:00 Podřipský žesťový kvintet
15:30 Povídání o Vánocích a Oldovy vánoční soutěže
15:45 Andělské hrátky s Jirkou Hadašem
16:30 Oldovy adventní soutěže
16:45 Andělské hrátky s Jirkou Hadašem
17:30 Zpěv sbor SamoHlásek ZUŠ
18:00 Rozsvícení stromu
18:20 Orchestr Bonus Vlastimila Jurčíka

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru